Este oficial: Sub bolidul din Oradea a fost pusă o bombă. Anchetatorii merg pe varianta reglării de conturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bolidul sub care a fost pusă bomba
Bolidul sub care a fost pusă bomba

Ministerul Public a confirmat faptul că sub bolidul din Oradea, care a explodat noaptea trecută în centrul oraşului, a fost pusă o bombă. Anchetatorii merg pe varianta unei reglări de conturi, mai ales că bolidul îi aparţinea lui Romeo Păcurar, un cunoscut traficat de ţigări şi maşini de lux, cercetat în prezent pentru contrabandă.

"Pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor a fost constituită o cauză penală în legătură cu incidentul produs în cursul nopţii trecute pe o stradă din municipiul Oradea, când o bombă artizanală amplasată sub o maşină a produs o explozie de mică intensitate. În urma deflagraţiei nici o persoană nu a fost rănită iar autoturismul a suferit uşoare avarii, totodată fiind sparte şi două geamuri ale unei agenţii de turism aflată lângă locul de parcare al autovehiculului. La faţa locului s-a deplasat o echipă mixtă coordonată de un procuror criminalist al acestei unităţi de parchet care derulează cercetările. Autoturismul a fost ridicat în vederea expertizării, iar cercetările continuă în vederea stabilirii cauzelor producerii incidentului şi identificarea autorilor", se precizează în comunicatul de presă emis de Ministerul Public.

Autoturismul de lux, un Audi A8 era condus în ultima vreme de Larisa Djata, în vârstă de 26 de ani, concubina lui Romeo Păcurar, un cunoscut al oamenilor legii . El a fost trimis în judecată în mai multe dosare penale. Într-unul din ele, alături de Păcurar este învinuit şi fostul şef al Vămii Salonta Gabriel Bar. Procurorii Direcţiei de Combatere a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au stabilit că Romeo Păcurar a făcut peste 50 de transporturi cu ţigări de contrabandă, în valoare de peste 10 milioane de euro.

În timpul audierilor din cursul zilei de astăzi, atât Romeo Păcurar cât şi Larisa Djata au susţinut că nu au duşmani şi că nu ştiu cine ar fi putut să monteze bomba. În cursul nopţii, cei doi au auzit un zgomot puternic, maşina fiind parcată în apropierea locuinţei lor, dar nu s-au gândit că provine chiar de la autoturismul lor. Au aflat abia de dimineaţă, după ce reprezentanţii TAROM au anunţat organele de poliţie.

Anchetatorii merg pe variant că persoana care a pus bomba nu ştia că autoturismul era pe motorină şi nu pe benzină, dispozitivul fiind menit să producă pagube unei maşini pe benzină. Aceşia susţin că fost găsite urme ale dispozitivului, iar toate probele prelevate vor fi transmise, cel mai probabil, Institutului Naţional de Criminalistică din Bucureşti.

Explozie în centrul Oradei. Bomba a fost sub un Audi

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite