Explozie în centrul Oradei. Bomba a fost sub un Audi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bomba a fost pusă sub Audi
Bomba a fost pusă sub Audi

Un autoturism Audi A 6 a explodat, azi noapte, chiar în centrul Oradei. Din primele informaţii se pare că ar fi vorba despre o bombă de mică putere montată sub autoturism.

Update 14.10 Proprietarul autoturismului este orădeanca Larisa Djata. Ea susţine că nu are duşmani şi crede că motivele care au dus la producerea exploziei ţin mai degrabă de locul unde ea şi-a parcat bolidul.

Update 13.40 Potrivit poliţiştilor, este primul atentat de acest fel la Oradea din ultimii zece ani. La această oră proprietara maşinii, o tânără în vârstă de 26 de ani, dar şi Romeo Păcurar sunt audiaţi de către anchetatori.

Update 13.25 Romeo Păcurar, fostul proprietar au autoturismului exlodat azi noapte în Oradea, este cunoscut oamenilor legi. El a fost trimis în judecată în mai multe dosare penale. Într-unul din ele, alături de Păcurar este învinuit şi fostul şef al Vămii Salonta Gabriel Bar. Procurorii Direcţiei de Combatere a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au stabilit că Romeo Păcurar a făcut peste 50 de transporturi cu ţigări de contrabandă, în valoare de peste 10 milioane de euro.

În anul 2010 membrii grupării conduse de Păcurar  au fost cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de iniţiere, constituire şi aderare la un grup infracţional specializat în contrabandă cu ţigări şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Activitatea de contrabandă cu ţigări desfăşurată pe parcursul anului 2006 reprezintă, de fapt, o continuare a infracţiunilor de contrabandă cu ţigări comise în perioada 2002-2004, pentru care Păcurar a fost trimis în judecată.

Bărbatul era acuzat că a conceput, finanţat şi pus în aplicare, prin intermediul celorlalţi membri ai grupării, activităţile legate de achiziţionarea ţigărilor de contrabandă, depozitarea şi transportul acestora până în Ungaria, precum şi preluarea şi distribuirea ţigărilor în Italia şi Austria. După achiziţionarea ţigărilor, acestea erau păstrate în depozite clandestine pe raza municipiilor Timişoara şi Arad. Ulterior, ţigările erau ascunse printre marfa transportată cu diverse autocamioane şi scoase din ţară.

În acest caz, poliţiştii BCCO au cooperat cu autorităţile judiciare din Austria şi Ungaria, care, în cursul lunii noiembrie 2006, au efectuat o captură de peste 18.000 de cartuşe de ţigări netimbrate, în timp ce acestea erau descărcate într-un depozit clandestin din Budapesta.

Bolidul aparţine unei tinere care, la această oră, este audiată de către anchetatori. La faţa locului au sosit echipaje de poliţişti însoţiţi de câini, pirotehnişti şi criminalişti, care fac cercetări.

Explozie în Oradea

Dă click pentru a vedea mai multe fotografii!

"În cursul nopţii a avut loc o infracţiune de distrugere. La această oră se efectuează cercetări pentru a se stabili împrejurărirle în care a avut loc evenimentul şi pentru depistarea autorului", a spus inspector principal Alina Dinu, purtător de cuvânt al IPJ Bihor. În urma exploziei a fost distus rezervorul autoturismului, dar şi două geamuri ale Agenţei TAROM.

Până nu demult bolidul a aparţinut cunoscutului traficant de ţigări şi maşini de lux, Romeo Păcurar, judecat în prezent pentru contrabandă.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite