Un nou şantier în Iaşi. Edilii trec la schimbarea liniilor de tramvai din Copou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În maxim două săptămâni, ieşenii vor trebui să suporte un nou şantier în oraş. Reprezentanţii Primăriei au anunţat astăzi că în prima parte a lunii august vor începe lucrările de modernizare a liniilor de tramvai din Copou.

Străzile din zona istorică a Iaşiului, refăcute cu firmele de casă ale Primăriei (FOTO)

Lucările fac parte din proiectul european „Dezvoltarea reţelei rutiere în zona culturală, istorică şi turistică a Municipiului Iaşi". În urma licitaţiei organitate de edili, contractul de 56,5 milioane de lei a fost atribuit firmelor Martin Rose, Vega '93 Galaţi, Conest şi Citadin. Acestea se vor ocupa de asfaltarea a 16 străzi din Copou-Centru-Palatul Culturii şi de modernizarea liniilor de tramvai.

„În prima parte a lunii august, vom începe lucrarea la Axa Culturală, iar în august 2012, ar trebui finalizate. Vom demara cu schimbarea liniilor de tramvai din Copou. Vineri, vom avea o şedinţă a comisiei de Circulaţia cu privire la acest proiect", a spus Mihai Chirica, directorul tehnic al Primăriei.

Iaşi: Soluţii în ritm de melc pentru finalizarea lucrărilor din Tătăraşi

Edilii vor organiza pe 25 august o nouă licitaţie pentru finalizarea lucrărilor din Tătăraşi, pentru modernizarea liniilor de tramvai din Nicoriţă-Piaţa Chirilă-Piaţa Doi Băieţi. La trei ani de la deschiderea şantierului, şefii din Primărie reiau lucrările estimate la 2,33 milioane de lei. Acestea ar trebui să înceapă într-o lună şi să dureze alte trei luni.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite