Străzile din zona istorică a Iaşiului, refăcute cu firmele de casă ale Primăriei (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firmele Martin Rose, Vega ’93 Galaţi, Conest şi Citadin se vor ocupa de asfaltarea a 16 străzi din Copou-Centru-Palatul Culturii şi de modernizarea liniilor de tramvai.

Şapte constructori se bat pentru un pot al Primăriei Iaşi de 66 milioane de lei. Află cine sunt baronii asfaltului care vor să modernizeze străzile oraşului

„Clienţii“ fideli ai contractelor Primăriei au câştigat una dintre cele mai importante licitaţii ale Primăriei din ultimii ani. Firmele Martin Rose, Vega ’93 Galaţi, Conest şi Citadin au  obţinut primul contract încheiat de edili prin Programul Operaţional Regional, Axa 1, pentru proiectul „Dezvoltarea reţelei rutiere în zona culturală, istorică şi turistică a Municipiului Iaşi“. Oficialii oraşului au explicat că asocierea dintre cele patru firme a avut cea mai bună ofertă financiară, care i-a departajat de ceilalţi participanţi.

Atenţie ieşeni! Încep lucrări majore de asfaltare a străzilor din zona centrală a oraşului
„Am desemnat câştigătorii licitaţiei. Din şapte oferte am respins trei din motive de subevaluare a preţurilor. O firmă oferea un preţ de 5,7 lei pe tona de şină de tramvai, iar o altă ofertă avea zero angajaţi. Am anunţat câştigătorii licitaţiei şi celorlalţi participanţi. Îmi doresc să nu avem parte de contestaţii pentru că am putea intra din această vară cu lucrările de la Breazu până la Palatul Culturii“, a spus primarul Gheorghe Nichita.

Câştigătorii licitaţiei au intrat în competiţie cu alte firme de asfaltări, abonate la contractele pe bani publici, Euroconstruct, Viarom, Colas România Bucureşti, Confort SA Timişoara şi Pa&Co Bacău.

Harta străzilor care vor fi asfaltate prin proiect

image

Contractul de 56,5 milioane de lei prevede asfaltarea străzilor Aleea Mihail Sadoveanu, aleea Grigore Ghica Vodă, Copou, bulevardul Ştefan cel Mare, strada Palat, Anastasie Panu, Mihai Costăchescu, Vasile Pogor, Vasile Alecsandri, Sfântul Lazăr, Sărărie şi reabilitarea a două tronsoane de linii de tramvai pe strada Grigore Muzicescu între Fundaţie şi Liceul Naţio-nal şi din Copou între Rond Triumf şi Agronomie.

Mai au contracte cu Primăria
Firmele vor mai reface trotuarele şi vor amenaja piste de biciclişti în lungul străzilor reabilitate. Firma austriacă Martin Rose este abonata contractelor de reabilitare a liniilor de tramvai ale Primăriei Iaşi. În 2008, a obţinut un contract de 19 milioane de euro pentru reabilitarea a 16 kilometri de şină în zona Gară-Bila-Arcu-Bacinschi, precum şi la liniile de tramvai de pe podul Alexandru cel Bun.

image

Aceştia au mai obţinut fără licitaţie un pot de 1,47 milioane de euro pentru modernizarea liniilor de tramvai din zona Elena Doamna până în staţia Pădure. Firma Conest SA a obţinut contracte bănoase cu Primăria precum lucrările de canalizare în municipiu, reabilitarea termică a blocurilor şi construirea Pasajului de la Hala Centrală, contract în valoare de 4 milioane de euro, iar firma Vega ’93 din Galaţi face şoseaua de centură al oraşului.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite