Atenţie ieşeni! Încep lucrări majore de asfaltare a străzilor din zona centrală a oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefii din Primărie au scos la licitaţie primele lucrări de construcţie programate pentru acest an, din cadrul proiectului european, „Dezvoltare reţea rutieră în zona culturală, istorică şi turistică a municipiului", care constă în modernizarea a 16 străzi şi a liniilor de tramvai din Copou şi centru.

Atenţie ieşeni! Edilii anunţă un an cu şantiere în tot oraşul

Valoarea totală a contractului este de 66,5 milioane de lei, iar ofertele firmelor înscrise la licitaţie vor fi deschise pe 28 aprilie.

Străzile care vor fi modernizate sunt Aleea Mihail Sadoveanu, aleea Grigore Ghica Vodă, Copou, bulevardul Ştefan cel Mare, strada Palat, Anastasie Panu, Mihai Costăchescu, Vasile Pogor, Vasile Alecsandri, Sfântul Lazăr, Sărărie.

image

Pe aceste străzi, partea carosabilă va fi reabilitată, iar trotuarele vor fi modernizate. Edilii vor construi piste de biciclişti pe acest traseu cu o lăţime de 1 metru pe ambele sensuri. Pistele vor fi amenajate lângă trotuare şi delimitate de străzi prin borduri. Edilii vor folosi mixtură asfaltică de culoare albastru deschis.

„Pista ruşinii“, reloaded: Primarul construieşte o nouă pistă în cartierul Nicolina

O noutate al acestui proiect din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană a Polului de Creştere Iaşi (PIDPC) este dezafectarea tuturor cablurilor de pe stâlpi şi montarea în spaţii speciale sub trotuare, cu cămine de acces din 50 în 50 de metri, pe ambele trotuare.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite