REZULTATE ALEGERI LOCALE Pot vota 684.480 de ieşeni. Candidează 874 la Primăria Iaşi şi Consiliul Judeţean. Află rezultatele votului, duminică, pe adevarul.ro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La alegerile din 10 iunie sunt aşteptaţi la urnele din judeţul Iaşi 684.480 de persoane cu drept de vot

Secţiile de vot se vor deschide la ora 7.00 şi se vor închide la ora 21.00, când preşedintele secţiei de votare declară încheiată votarea şi sigilează urnele.

Cine candidează în Iaşi la alegerile locale. Listele complete

Unde votează principalii candidaţi la alegerile locale din Iaşi

Ieşenii vor vota numai la secţia de vot la care sunt arondaţi. Cei care se vor prezenta la urne vor primi patru buletine de vot pentru primar, preşedinte al Consiliului Judeţean, consilieri judeţeni şi consilierii locali.

În cursa pentru Primăria Iaşi au intrat 13 candidaţi pentru funcţia de edil-şef, dar şi 398 pentru cele de consilieri locali.

Totodată, pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean şi-au anunţat intenţia de a candida 114 persoane, în timp ce pentru fotoliile din forul judeţean au intrat în competiţie 449 candidaţi

Conform datelor oficiale, în judeţ există 684.480 de  persoane cu drept de vot. În municipiul Iaşi sunt  280.047 de alegători, la Paşcani,  36.817 de alegatori, la Hârlău sunt 9.584 de alegători, în timp ce la Târgu Frumos sunt 11.421 de alegători.

Poţi să scrii ce vrei pe buletinul de vot, va fi considerat valabil. Află noile reguli de validare a opţiunii electorale

La nivelul judeţului există 708 secţii de votare, din care 236 sunt în municipiul Iaşi. Studenţii care învaţă în Iaşi şi care stau în căminul C3 din Agronomie vor vota la secţia 36, iar cei care stau în T1 şi T2 îşi vor exprima opţiunea electorală la secţia 147 din Tudor Vladimirescu.

Duminică vei putea afla, pe adevarul.ro, cum se decide soarta oraşului şi judeţului tău: rezultate alegeri locale 2012, incidente în timpul alegerilor, sondajele exit poll prezentate de televiuni, declaraţii ale învingătorilor şi perdanţilor, informaţii inedite despre alegeri locale şi candidaţii din acest tur de scrutin. Urmăreşte ştirile despre alegeri şi comentează rezultatele alegerilor locale împreună cu jurnaliştii şi cititorii adevarul.ro.

Citeşte aici detalii despre toţi candidaţii din toate judeţele României şi urmăreşte pe paginile locale rezultatele alegerilor locale.

„Adevărul“ îţi prezintă candidaţii din toate judeţele din România

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite