Cursă electorală la Primăria Iaşi cu 13 primari şi 398 de consilieri locali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

20 de formaţiuni politice au făcut propuneri pentru funcţia de primar al Iaşiului şi pentru locurile din Consiliul Local. În timp ce 13 ieşeni au intrat în cursa pentru a fi ales primar al Capitalei Moldovei, bătălia cea mai mare se va pentru posturile de consilieri. 398 de candidaţi s-au înscris pe listele CL Iaşi.

Alianţa pentru Iaşi l-a propus pe medicul Tudor Ciuhodaru pentru funcţia de primar. Lista pentru Consiliul Local conţine 34 de nume, în frunte cu Ciuhodaru. Pe primele poziţii sunt avocatul Mircea Manolache, profesorul universitar Cristian Rus şi Tonel Cazacu.

Actualul primar al Iaşiului Gheorghe Nichita candidează pentru un nou mandat din partea Uniunii Social-Liberală. 34 de candidaţi sunt pe listele USL pentru Consiliul Local.

Partidul Poporului-Dan Diaconescu intră în campanie cu candidatul Daniel Oajdea la Primărie şi alţi 34 la Consiliul Local.

Sportivi, profesori şi doctori, la alegerile locale din Iaşi. Află cine intră în cursa electorală

Al patrulea candidat la Primăria Iaşi este Elena Savin, din partea Partidului România Mare, partid care mai are alte 34 de propuneri la CL. 80% dintre candidaţi sunt femei, pe primele poziţii pe listă fiind inginerul Olimpia Blăgoi, asistenta medical Elena Budeanu, inginer Maria Apostolescu, jurist Meniodora Sulea.

Din partea Partidului Social Democrat al Muncitorilor candidează la Primărie protestatarul singuratic Sorin Bălănescu. Listele partidului conţin şi 34 de candidaţi pentru CL.

Partidul Democrat Liberal l-a propus pe deputatul Nicuşor Păduraru pentru funcţia de primar. Alţi 33 de candidaţi s-au înscris pentru un loc în CL. Luptătorul Cătălin Moroşanu intră în cursa pentru un loc de consilier judeţean la Iaşi FOTO

Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat are 33 de candidaţi la CL, iar juristul Oana Cristina Sandu s-a înscris pentru funcţia de primar. Primele poziţii sunt ocupate de medicii stomatologi Mihai Bogdan Vaşcu şi Ana-Maria Fătu.

Uniunea Populară Social Creştină intră în cursa pentru alegerile locale cu Constantin Popa, pentru postul de primar, şi 22 de candidaţi pentru CL. La poziţia 18 figurează şi cămătarul Tiberiu Cristodorescu, cunoscut pentru legăturile cu lumea interlopă. Candidatură şoc la Iaşi. Cămătar implicat în scandaluri interlope de top vrea să fie ales consilier local

Pensionarul Petru Jacotă candidează la Primărie din partea Partidului Poporului-Legea Cojocaru. 15 candidaţi figurează pe listele pentru CL.

Partidul Socialist Român l-a propus pe Marian Russo pentru funcţia de primar şi pe alte 21 de persoane pentru Consiliul Local.

Din partea Partidului României Europene, candidează la Primărie sculptorul Bogdan Dragoş Dorojan, iar la CL, doar trei persoane.

Candidaţii de la Partidul „Totul pentru ţară" sunt Pavel Nichita, pe funcţia de primar, şi cinci persoane pentru CL.

Partidul Alianţa Socialistă l-a propus pe Daniel Bliorţ pentru funcţia de primar şi pe 19 ieşeni pe listele pentru CL.

Şapte formaţiuni politice intră în cursă la alegerile locale doar cu candidaţi la CL: Partidul Verde-34 de persoane, Partidul Popular şi al Protecţiei Sociale-8 candidaţi, Asociaţia Partida Rromilor „Pro-Europa"-3 candidaţi la CL, Uniunea Naţională a Comunităţilor de Rromi-o persoană la CL, Forumul Democratic al Germanilor din România-o persoană, Alianţa Civică Democratică a Rromilor-21 de persoane, Partidul Uniunea Ecologistă din România-7 persoane.

Doi independenţi vor să ocupe un loc în CL, Florentin Ciobotaru şi Dumitru Doroftei.

adevarul.ro îţi va prezenta în campania electorală cele mai interesante informaţii din Iaşi despre campanie, alegeri şi candidaţi. Pe adevarul.ro vei putea afla in timp real informaţii despre rezultatele alegerilor locale 2012.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite