Peste patru ore de circ pe tema investiţiilor din judeţului Iaşi. Aeroportul, mărul discordiei între consilierii judeţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plenul Consiliului Judeţean
Plenul Consiliului Judeţean

În timp ce edilii din Suceava semnează contractele de finanţare europeană pentru a construi un aeroport modernizat de 39 de milioane de euro, şefii Consiliului Judeţean Iaşi încă se ceartă pe tema aerogării.

Ieşenii vor face naveta pentru curse aeriene

Consilierii judeţeni au fost convocaţi astăzi la o nouă şedinţă pentru a vota concesionarea Aeroportului din Iaşi, chiar dacă preşedintele CJ, Constantin Simirad, a anunţat recent că va insista la Ministerul Transporturilor pentru a-l prelua în administrare. „Trebuie să aprobăm concesionarea să scoatem Aeroportul la licitaţie, măcar să vedem cine este interesat. Dacă Guvernul va dori să-l preia, poate să facă“, a spus Simirad.

După ce s-au certat zeci de minute, s-au jignit şi au suspendat şedinţa, aleşii judeţeni au votat cu amendamente. Au votat ca şeful CJ să concesioneze Aeroportul, doar dacă, prin documente oficiale, sunt excluse celelalte două soluţii, finanţarea europeană şi preluarea de către Ministerul Transporturilor.

Şefii judeţului Iaşi au aruncat 40 de milioane de euro pe fereastră. Aeroportul, predat Ministerului Transporturilor

„După ce «ne-a ameninţat» că va propune trecerea Aeroportului în subordinea Guvernului, acum domnul Simirad ne propune varianta concesionării. Această atitudine duplicitară ne dovedeşte cât de interesat e dumnealui de rezolvarea problemei aerogării. Modul de raportare a domnului Simirad la acest obiectiv atât de important pentru Iaşi îl descalifică complet şi ne legitimează să-l etichetăm ca fiind  un personaj politic total depăşit de atribuţiile pe care le are", crede consilierul Mugur Cozmanciuc.

Şefii CJ au pierdut posibilitatea de a accesa fonduri europene de 40 de milioane de euro pentru reabilitarea infrastructurii rutiere după ce au pierdut vremea cu zeci de şedinţe fără a demara investiţia şi în care s-au certat pe tema studiilor de fezabilitate la Aeroport.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite