Şefii judeţului Iaşi au aruncat 40 de milioane de euro pe fereastră. Aeroportul, predat Ministerului Transporturilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Consiliului Judeţean a anunţat că modernizarea Aeroportului nu se va mai realiza din fondurile puse la dispoziţie de Uniunea Europeană în valoare de 40 de milioane de euro pentru că nicio firmă nu doreşte să lucreze la documentaţie.

Ieşenii vor face naveta pentru curse aeriene

Edilii au apelat la cinci firme pentru a întocmi documentaţia de accesare a banilor UE, însă toate i-au refuzat. Astfel, Search Corporation nu a vrut să actualizeze studiul de fezabilitate de 2 milioane de euro pe care l-a întocmit acum trei ani, motivând că sunt plătiţi prea puţin.

Cearta pe studii lasă Aeroportul din Iaşi fără banii europeni

Firma trebuia să extragă din proiectul de modernizare a Aeroportului în valoare de 200 de milioane de euro doar indicatorii pentru construcţia unei piste de 3.000 de metri, a platformei şi a sistemului de balizaj. Doar aceste lucrări pot fi finanţate prin fonduri europene. „Firmele la care aveam aşteptări ne-au refuzat. Search Corporation a spus că suma este prea mică, iar Iptana ne-a cerut de zece ori mai mult, vreo 150.000 de euro şi ne-a transmis că nu lucrează pe studiul realizat de altcineva", a spus Gheorghe Corjăuţanu, directorul Aeroportului.

Aeroportul Iaşi, tăiat de la porţia Uniunii Europene

„Nicio firmă nu a dorit să facă studiu de fezabilitate pe atâţia bani. Nu am altă soluţie decât să încerc o preluare din partea Ministerului Transportului", a spus Constantin Simirad, preşedintele CJ.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite