Cel mai nou ieşean intrat în Topul Forbes câştigă 30 de milioane de euro pe an din sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Fiterman, proprietarul centrului medical Arcadia
Dan Fiterman, proprietarul centrului medical Arcadia

Patronul centrului medical Arcadia a intrat anul acesta în premieră în clasamentul „Forbes 500 Miliardari"

Iulian Dascălu rămâne cel mai bogat ieşean şi la ediţia 2011 a Topului „Forbes 500 Miliardari". Omul de afaceri ocupă locul 45 la nivel naţional în top. Regele mall-urilor, cu afaceri în imobiliare şi centre comerciale, are o avere estimată de Forbes la 100 de milioane de euro, cu 20 de milioane mai mică decât anul trecut.

Al doilea ieşean prezent în top este latifundiarul Ioan Zapodeanu. Ieşeanul cu afaceri în imobiliare ocupă locul 103, iar averea lui s-a diminuat cu 20 de milioane de euro faţă de 2010, când avea 70 de milioane de euro. Zapodeanu are peste 23.000 de hectare de teren în Craiova, Suceava, Sinaia, Vaslui, Neamţ şi Cluj, 129 de hectare în zona Pipera (Bucureşti), 100 de hectare în Iaşi şi 7.000 de hectare în Paşcani. La aceste tere­nuri se mai adaugă şi cele 70 de hectare pe care le-a cumpărat în plină criză, la preţuri foarte avantajoase.

Familie cu tradiţie în medicină şi afaceri

Locul al treilea în topul miliardarilor ieşeni este ocupat în acest an de Dan Fiterman, proprietarul centrului medical Arcadia. La nivel naţional ocupă locul 170 în top, cu o avere estimată la 30 de milioane de euro. Dan Fiterman este de altfel la prima prezenţă în Topul Forbes. „În nicio ţară din lume sistemul privat de sănătate nu poate înlocui sistemul public. Statul trebuie să acopere tot ceea ce înseamnă urgenţe şi bol­navi cronici", a declarat ieşeanul pentru „Forbes".

Credinţa la Iaşi: afacere de 48,4 milioane de lei

Acesta susţine că succesul său se datorează faptului că provine dintr-o familie unită, cu principii sănătoase de viaţă. „M-am simţit mereu încurajat de tradiţia familiei, legată de la începutul secolului trecut de activitatea medicală, şi de exemplul tatălui meu, ca şi om de afaceri. Cred că realizările de până acum nu ar fi fost posibile fără sprijinul soţiei mele", spune omul de afaceri.

14 ieşeni în topul celor mai bogaţi români

Conform acestuia, investiţia în sănătate este una necesară indiferent de vremuri, deoarece „boala nu alege, nu întreabă, nu iartă pe nimeni". De aceea omul de afaceri ieşean susţine că business-ul lui va fi mereu centrat pe pacient. „Afacerea va creşte, se va diversifica şi se va înnoi după cum va dori pacientul nostru şi după nevoile sale de sănătate. Îar în ceea ce depinde de noi, vom avea mereu grijă să se schimbe în ritm cu lumea din jurul nostru, astfel ca pacientul «Arcadia» să simtă că sănătatea nu are frontiere", susţine Dan Fiterman.

Iulian Dascălu, clasat de Ambasada SUA ca al treilea cel mai influent baron local din România

Prisecariu şi Apostol completează topul

O zi în viaţa celui mai nou om de afaceri intrat în Topul „Forbes 500 Miliardari" începe cu griji şi se termină la fel. „Ziua mea începe cu griji, continuă cu griji şi se termină tot cu griji. Exagerez, evident, însă recunosc faptul că afacerile îmi ocupă mare parte din timpul fiecărei zile. Avem însă trei copii, cu vârste cuprinse între 1 şi 5 ani şi sunt cu toţii extrem de inventivi când vine vorba de atras atenţia părinţilor. Alături de ei fac efortul de a nu uita tot ce este amuzant, frumos şi provocator în viaţa de zi cu zi", spune Fiterman.

Monopolul, reţeta succesului în afaceri la Iaşi

Topul „Forbes 500 Miliardari" este completat anul acesta de Dănuţ Prisecariu, pe locul 184, cu afaceri din hoteluri şi centre comerciale şi o avere de 27 de milioane de euro şi de Lucian Apostol şi familia sa. Acesta s-a clasat pe poziţia 272, cu afaceri în agricultură şi comerţ. Averea sa este estimată la 18 milioane de euro, cu 2 milioane mai mică decât anul trecut.

Dinu Patriciu – pe primul loc în clasamentul celor mai bogaţi români

Casele şi domeniile miliardarilor din Top 500

Cele mai bogate femei din România

Cine sunt cei mai tineri miliardari din topul Forbes

Cine sunt miliardarii români care au pierdut 80 de milioane de euro într-un an

 

Mai puteţi citi şi:

Topul celor mai bogaţi publicitari

Veronica Guşă de Drăgan: Moştenitoarea unui imperiu

Edward Popescu: Tânăr, bogat şi celebru

Dinu Patriciu: Vinde ca să cumpere iar

Bogații și mersul economiei

Top 10 miliardari Forbes

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite