Studenţii de la Teatru cuceresc scena Ateneului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actriţa Anda Mocanu Foto: Arhiva personală
Actriţa Anda Mocanu Foto: Arhiva personală

Vinerea aceasta studenţii în an terminal de la Facultatea de Teatru a Universtăţii de Arte urcă pentru prima dată pe scena Ateneului Tătăraşi.

Aceştia vor pune în scenă o dramatizare a cunoscutului roman „1984" al lui George Orwell. Traducerea piesei a fost realizată chiar de două studente de la Facultatea de Teatru, care joacă şi diferite roluri în spectacolul ce va fi prezentat în premieră vinerea aceasta, de la ora 19.00 la Ateneul Tătăraşi. „Este mai greu să joc rolul decât a fost să-l traduc. Au mai am în spate patru ani de experienţă în traduceri la Facultatea de Litere pe care am absolvit-o, lucru care m-a ajutat foarte mult", spune Anda Mocanu, tânăra care a tradus, alături de colega sa Alina Tuduri, piesa de teatru şi care joacă două roluri în cadrul spectacolului.

Două premii, acelaşi câştigător la Gala Tânărului Actor HOP. Vezi aici cine a reprezentat Iaşiul în concurs

„Eu joc rolul unui mesager şi rolul lui O'Brien care este jucat, pe rând, de mai multe actriţe şi actori. Este primul meu rol în afara scenei facultăţii. Am emoţii pentru că este o producţie care s-a ridicat într-un timp relativ scurt. Traducerea şi punerea în scenă au început pe 1 octombrie", spune Anda. O'Brien este reprezentantul clasic al torţionarului. „Este destul de greu să joc rolul unui bărbat", susţine aceasta.

Criminalii de la Penitenciarul Iaşi joacă teatru şi pictează după gratii

Sub coordonarea regizorului Adrian Buliga, tânăra, împreună cu colegii ei de clasă a reuşit să pună pe picioare o producţie care are potenţialul de a atrage ieşenii la teatru. „Domnul regizor a fost liantul care ne-a unit. A avut foarte multă răbdare cu noi. Tot lucrul s-a făcut într-o manieră relaxată, dovadă a profesionalismului său. Şi profesorii de la facultate au fost alături de noi. Ne-am format într-un cadru academic de un înalt profesionalism de care ne va fi foarte dor când vom abslvi. De asemenea, tot stafful de la Ateneu a fost foarte primitor. Nici nu ne aşteptam ca o colaborare cu ei să fie atât de plăcută", mai spune tânăra.

În cadrul spectacolului „1984" ieşenii vor avea parte de o piesă de teatru bine ancorată în realitate, din care nu lipsesc jocurile de lumini, muzica şi proiecţiile. Cea de-a doua reprezentaţie este programată pentru data de 20 noiembrie, la ora 19.00.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite