Două premii, acelaşi câştigător la Gala Tânărului Actor HOP. Vezi aici cine a reprezentat Iaşiul în concurs

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bianca Ioan, absolventă de Teatru de la Universitatea de Arte „George Enescu" din Iaşi, a câştigat zilele acestea premiul publicului la Gala Tânărului Actor HOP.

Bianca Ioan şi-a finalizat studiile de licenţă chiar vara aceasta, la Iaşi, la clasa actorilor Emil Coşeru, Tatiana Ionesi şi Doru Aftanasiu, iar competiţia la care a participat este prima din cariera ei.

„A fost o vară norocoasă", spune tânăra despre Gala Tânărului Actor de unde s-a întors cu aprecierea publicului. „A fost primul concurs oficial la care am participat. Gala nu am simţit-o ca pe o competiţie, cât ca o întâlnire a celor din promoţia mea şi a celor din promoţiile anterioare din întreaga ţară", spune tânăra. Totodată, Bianca a mai obţinut la Gala HOP şi Premiul Timică, oferit de Asociaţia Master Class.

Teatrul Naţional Iaşi, premiat de UNITER după zece ani

Textul cu care a impresionat publicul a fost o adaptare după romanul scoţianului Walter Ben Hare, „Un an bisect". „Am avut mai multe texte la dispoziţie, dar am ales unul care mi se potriveşte mai bine", a spus actriţa. Juriul Galei Hop din acest an a fost format din regizorul Radu Afrim, criticul Sorin Crişan, coregraful Florin Fieroiu şi actorii Marius Manole şi Virginia Mirea.

Planurile Biancăi de viitor includ şi înscrierea la Master, tot la Iaşi, la Universitatea de Arte. „Chiar zilele acestea mă voi înscrie la Arta actorului. Am auzit şi că la Teatrul din Bacău se va scoate la concurs un loc. Este şi aceasta o şansă", susţine Bianca.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite