O absolventă de la „Cuza“, premiată în străinătate pentru analiza computerizată a sentimentelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marele premiu de anul acesta al Galei Ligii Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) a fost adjudecat de Alexandra Balahur Dobrescu, absolventă a Facultăţii de Informatică din cadrul Universităţii „Al. I. Cuza" care este în prezent cercetător post-doctoral la European Commision Joint Research Centre.

Tânăra a absolvit Facultatea de Informatică cu o teză de licenţă în domeniul analizei computerizate a sentimentelor, iar studiile de doctorat au fost realizate în cotutelă cu Universitatea Alicante, în domeniul procesării natural a limbajului.

15 ieşeni premiaţi de Academia Română

Conform reprezentanţilor Universităţii ieşene, în discursul său de mulţumire tânăra a menţionat şi Universitatea „Al.I. Cuza". „Din fericire, în mediul academic din străinătate există o adevărată admirație și un respect pentru tinerii formați în România. Cercetătorii români din informatică sunt recunoscuți la nivel mondial ca o comunitate de referință. Mobiliățile deschid drumul colaborărilor în cercatare și în proiecte de afaceri, de aceea nu am încetat niciodată să colaborez cu cei de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi sau cu Institutul de Cercetare în Inteligență Artificială de la Academia Română. Investițiile pe care le fac guvernele în stagii de pregătire ale tinerilor sunt apoi recuperate prin alte burse post-doctorale care urmăresc revenirea tinerilor valoroși în țările lor, pe posturi și cu salarii adecvate pregătirii lor", a spus tânăra cercetătoare.

Jurizarea candidaților LSRS s-a desfășurat în două etape. Preselecţia a fost realizată de laureații galelor anterioare, iar selecţia finală de un juriu format din personalități ale mediului academic, administrației publice, societății civile, mediului de afaceri şi reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP).

Pe parcursul celor trei ani de activitate, Liga Studenților Români din Străinătate a atras peste 6000 de membri de la universități din peste 50 de țări și a înființat 30 de filiale în întreaga lume.

Citeşte mai multe despre performanţele din cercetarea ieşeană accesând linkurile de mai jos:

Iaşi: Premii de la Academia Română pentru şase profesori de la Universitatea „Cuza“

INEDIT! Fabrică de heliu lichid la Facultatea de Fizică din Iaşi, unică în Europa FOTOGALERIE

Ieşenii care „creează“ cutremure în laborator (VIDEO, GALERIE FOTO)

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite