Iaşi: Premii de la Academia Română pentru şase profesori de la Universitatea „Cuza“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şase  profesori de la cea mai veche Universitate din ţară au fost distinşi de Academia Română cu premii pentru lucrările ştiinţifice şi cărţile publicate.

Academia a acordat luna trecută premii pentru cele mai bune realizări ştiinţifice ale anului 2008.

Astfel, profesorul Alexandru Stancu, de la Facultatea de Fizică din cadrul Universităţii „Alexandru I. Cuza" a fost premiat cu distincţia „Ştefan Procopiu" pentru seria de lucrări realizate pe tema Proceselor de magnetizare în sisteme nanostructurale.

Citeşte şi:

Iaşi: Absolventă de „Cuza“, distinsă în Germania

Ce spun foştii profesori ai româncei premiate de Barack Obama despre ea

De la Facultatea de Matematică a fost distins conf. dr. Mircea Crâşmăreanu. Acesta a primit premiul „Gheorghe Ţiţeica" pentru articolul „Last multipliers as autonomous solutions of Liouville equation of transport".

Premiul „Grigore Antipa" a fost decernat la doi profesori de la Facultatea de Biologie pentru lucrarea „Bioindicatori de calitate a apelor curgătoare". Cei doi autori sunt Anca Narcisa Neagu şi Ionel Miron.

Cartea „Palinologia Sarmaţiului mediu şi superior din Platforma Moldovenească", realizată de Daniel Tabără, din cadrul Facultăţii de Geografie şi Geologie a primit premiul „Grigore Cobălcescu".

De la Facultatea de Filosofie a fost premiat lect. univ. dr. George Bondor pentru cartea „Dansul măştilor. Nietzsche şi filosofia interpretării".

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite