Locul III în campania „Profesorii cu care Iaşiul se mândreşte“: Emanuela Cerchez formează campioni în informatică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Emanuela Cerchez, profesor de informatică la Colegiul „Emil Racoviţă" din Iaşi, a iniţiat campion.edu.ro şi campion.edu.ro/arhiva, două site-uri de pregătire de performanţă în informatică a elevilor

Profesorul de informatică Emanuela Cerchez de la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă" din Iaşi este dascălul de pe locul III în campania „Profesorii cu care Iaşiul se mîndreşte". Toată familia fiindu-i formată din cadre didactice, nici profesorul Emanuela Cerchez nu s-a abătut de la această meserie. „Mama, tata, fratele, soţul, cumnata, toţi sunt cadre didactice, chiar şi copilul mea vrea să devină profesor. Şi eu ca toată familia am ales să-mi petrec viaţa la catedră şi fac asta cu mare plăcere. Activitatea mea este definită de cuvântul «performanţă»", spune profesorul Emanuela Cerchez.

Profesorul de pe locul IV: Nicu Crăciun luptă împotriva discriminării

După absolvirea Facultăţii de Matematică, secţia Informatică, în 1990, a ţinut timp de nouă ani ore de laborator la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi. Alţi zece ani a predat informatica la Liceul de Informatică „Grigore Moisil", iar de doi ani se află în faţa elevilor de la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă" din Iaşi.

Premieră naţională în informatica de performanţă

Îşi face meseria cu pasiune, iar asta se vede şi la elevii care aleg să-i calce pe urme. „Dintr-o clasă de 30 de elevi la care predau, cam 25 se duc la Facultatea de Informatică. Asta nu se întâmplă doar în ultimul timp, ci dintotdeauna", mai spune profesorul Cerchez. Printre realizările cu care profesorul de informatică se mândreşte cel mai tare sunt două site-uri în premieră naţională pe care le-a iniţiat şi care ajută la învăţarea informaticii şi excelarea în acest domeniu. „«.campion» l-am iniţiat în 2003 şi îl coordonez împreună cu cei mai tari profesori de informatică din ţară. După câţiva ani am creat «Arhiva Educaţională .campion (campion.edu.ro/arhiva)» pentru că ne-am dat seama că nu este îndeajuns o pregătire numai pentru concurs, ci trebuie luaţi în calcul şi cei care vor să înveţe informatică, la un alt nivel. Acolo avem resurse de pregătire pentru elevi, probleme cu evaluare automată, de la începători până la olimpici", mai spune profesorul Cerchez.

Profesorul de pe locul 5: Cristian Pravăţ a adus cel mai mare concurs de matematică la Iaşi

STOP VOT! Ieşenii au ales profesorii cu care se mândresc

Cele două proiecte unice în ţară s-au dovedit a avea un real succes în rândul elevilor de la clasa a V-a până la a XII-a. Anual, pe „.campion" se pregătesc câte 1.500-2.000 de persoane, iar pe „campion.edu.ro/arhiva" sunt înregistraţi peste 5.000 de utilizatori. Aceste două site-uri îi uşurează şi profesorului munca de verificare a temelor pentru acasă. „După ce mă loghez văd exact cine sunt elevii care au intrat pe site, ce resurse au folosit, câte probleme au rezolvat, unde au greşit în rezolvarea unei probleme, ce punctaj au obţinut. Este foarte simplu şi corect totul", încheie profesorul Emanuela Cerchez. 

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook aici

Rămâi pe iasi.adevarul.ro pentru a afla cele mai noi ştiri din Iaşi!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite