Deputatul ieşean Relu Fenechiu audiat de DNA în „afacerea transformatorul“ UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Relu Fenechiu
Relu Fenechiu

El a ajuns joi dimineaţă, în jurul orei 9.00 la sediul Direcţiei Naţionale Anti-Corupţie Bucureşti.

Ora 11.44: „Nu mă tem de ceva anume, deşi toată lumea vorbeşte despre dosarele mele. Mie nu mi se spune nimic despre acestea“, a declarat Fenechiu la ieşirea de la DNA Bucureşti.

FOTO Casele deputatului Relu Fenechiu, puse sub sechestru de DNA

Ora 10.14: Deputatul ieşean Relu Fenechiu este suspectat că ar fi realizat tranzacţii de zeci de milioane de lei cu SC Electrica SA. Acesta ar fi achiziţionat zeci de transformatoare în perioada 1999 - 2004 printr-o firmă aparţinând lui Dragoş Stănescu, un cetăţean de etnie rromă din comuna Grajduri.

Relu Fenechiu şi scandalurile celebre în care este implicat (INTERCEPTĂRI)

Echipamentele achiziţionate de la rromii ieşeni ar fi fost vândute către companii de renume. Beneficiarii echipamentelor uzate erau întreprinderi mari, cu capital majoritar de stat. Astfel, transformatoarele luate pentru SC Electrica au provenit de la Tepro SA, Celhart Donaris SA, Siderca SA şi Famos SA Suceava.

Ora 10.01: Deputatul ieşean a ieşit, după o oră din sediul DNA Bucureşti.

Iaşi: Nichita şi Fenechiu şi-au oficializat colaborarea FOTO

Ora 9.19: Conform răspunsului reprezentanţilor DNA la o adresă a reporterilor „Adevărul“ din 8 iulie, anul acesta, deputatul era deja cercetat în cadrul unui dosar. „Relu Fenechiu, deputat în Parlamentul României şi Gheorghe Nichita, primarul municipiului Iaşi, au calitatea de învinuiţi în două dosare penale distincte. Învinuiţilor li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile. Având în vedere stadiul anchetelor, informaţii suplimentare nu vă putem comunica în acest moment“, se arată în răspunsul DNA.

Relu Fenechiu, martor în dosarul omului de afaceri Sorin Ovidiu Vântu

Ora 09.03: Deputatul Relu Fenechiu este audiat astăzi de procurorii DNA în dosarul transformatoarelor. Acesta ar fi vândut astfel de aparate vechi, uzate, la preţul unora noi.

Vom reveni cu amănunte.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite