Iaşi: Nichita şi Fenechiu şi-au oficializat colaborarea (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Duşmani declaraţi, primarul Gheorghe Nichita şi deputatul Relu Fenechiu, liderii PSD şi PNL, două formaţiuni politice în opoziţie, au bătut astăzi palma. Aceştia au semnat la Iaşi protocolul de constituire a Uniunii Social Liberare la nivel judeţean.

„În 40 de judeţe din ţară am semnat deja protocoalele de colaborare. Am pornit pe un drum lung. Şi la Iaşi au fost destule bătălii sângeroase şi totuşi putem să muncim şi să tragem căruţa în aceeaşi direcţie“, a spus Victor Ponta, recunoscând „relaţia“ declarat conflictuală dintre Nichita şi Fenechiu.

image

Deşi disputele publice dintre cei doi lideri politici au fost numeroase la nivel local, interceptările telefonice din dosarul omului de afaceri Sorin Ovidiu Vântu au scos în evidenţă prietenia „de 100 de ani" din cei doi. Se pare că aceştia şi-au împărţit frăţeşte colegiile electorale pentru alegerile parlamentare din toamna anului 2008.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu este contact telefonic de deputatul PNL Relu Fenechiu, pe data de 7 decembrie 2009, la ora 13.06.
● S.O. VÎNTU: Alo,
● RELU FENECHIU: Salut.
● S.O. VÎNTU: Salut. Ce faci, tati?
● RELU FENECHIU:Ce să fac? Uite, mergem la o şedinţă, la ... ce faci?
● S.O. VÎNTU: Ce să fac, mă? Buşit. Buşit, zic. M-am trezit pe la 11 fără ceva şi am văzut rezultatele şi nu mi-a venit să cred.
● RELU FENECHIU: Păi, eu zic să băgăm picioarele în apă rece şi vedem mâine ce facem.
● S.O. VÎNTU: Da, evident. Dar, mă, dar voi n-aţi putut păzi de fraudă? Că a fost o fraudă evidentă şi precisă. Operaţiune de fraudare evidentă.
● RELU FENECHIU: Măi, SORINE, deci sunt multe de discutat. Multe, multe de discutat. N-are sens la telefon. Trebuie să stăm...
● S.O. VÎNTU: Evident, evident.
● RELU FENECHIU: Da, da.
● S.O. VÎNTU: Ţi-am dat telefon, că pe cine dracu să sun?
● RELU FENECHIU: Eu mi-am călcat peste orgolii şi la Iaşi am lucrat cu GIGI NICHITA ca 2 prieteni de 100 de ani. Şi mi-a ieşit. I-am ţinut pe ăştia încorsetaţi cu mass-media, cu camera de luat vederi şi cu aparete foto la fiecare şi cu microfoane la fiecare secţie specială, cu oameni în fiecare comună care numai asta făceau vegheau la furt. Am făcut toate, dar s-a făcut asta în 7-8 judeţe, cred. La nivel central n-a existat niciun fel de coordonare serioasă, şi ştii asta. Dimineaţă l-am sunat pe PONTA şi i-am zis, bă, dar nu începeţi şi voi să contestaţi prin secţii de votare, că nu se poate contesta numărătoarea generală dacă nu ai nişte elemente primare. Şi, na. A zis, nu ştiu, că nu s-a trezit candidatul...deci ei au lăsat-o moartă, gata. E clar. Nu ştiu, ţi-am zis, hai să băgăm picioarele în apă rece. O să le cer colegilor mei cât pot să nu ia azi decizii, să vedem după o noapte de somn liniştit.

Preşedinţii celor două două formaţiuni politice la nivel judeţean au colaborat şi în afaceri.

image

Răsplata lui Fenechiu: o felie de tort imobilliar

Reporterii „Adevărul de Seară" au arătat în nenumărate rânduri cum afaceristul a fost răsplătit în afacerea Palas cu un hotel. După ce-a militat ani de-a rândul pentru ansamblul imobiliar, o firmă înfiinţată de Fenechiu a obţinut pe bani puţini un teren din spatele Palatului Culturii pe care îşi constrzuieşte un hotel, o parcare subtzerană şi mai multe spaţii comerciale.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite