A început lupta pentru şefia universităţii Tehnice. Cine sunt candidaţii pentru funcţia de rector

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La facultăţile tehnice vor putea studia şi străinii
La facultăţile tehnice vor putea studia şi străinii

Pe 20 ianuarie ieşenii vor afla cine va conduce în următorii patru ani Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi". Până acum, în cursă s-au înscris doi candidaţi, iar cel de-al treilea, în persoana decanului Alexandru Sălceanu, îşi va face publică intenţia luni, pe 9 ianuarie.

Decanul Facultăţii de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată îşi va prezenta luni, de la ora 12.00 în Aula „Mihai Eminescu" a Bibliotecii Centrale Universitare planul managerial pentru candidatura la funcţia de rector. „Principalele argumente în susţinerea acestui demers sunt cei peste 400 de colegi, cadre didactice de la Universitatea noastră, cu care am relaţionat direct, corect şi constructiv începând din anul 1974 când am intrat ca student la Universitatea Tehnică şi până în prezent, pe care-i pot privi în ochi atunci când afirm că mi-am respectat întotdeauna cuvântul dat, cele 22 de promoţii de tineri ingineri cu care am avut şansa să lucrez în toţi aceşti ani, experienţa managerială de succes, o susţinere puternică din partea mediului economic ieşean, a societăţii civile, care va sprijini demersurile noastre de implicare a Universităţii Tehnice în dezvoltarea comunităţii ieşene şi un CV profesional foarte consistent, fiind membru a numeroase organisme ştiinţific-profesionale naţionale şi internaţionale", susţine profesorul Sălceanu.

Universitate de stat, caut rector! Candidaţii care luptă pentru cea mai bănoasă funcţie universitară din Iaşi

Acesta îşi propune să adopte la nivelul UTI un alt mod de guvernare, unul modern, flexibil, antreprenorial, care să facă instituţia mai vizibilă atât la nivel naţional, cât şi peste hotare. „Prin resursele umane şi financiare bine atrase şi eficient utilizate, prin proiectele diverse în care va fi implicată, Universitatea noastră îşi va aduce aportul la evoluţia oraşului spre un autentic pol de dezvoltare economică şi socială", a completat decanul Alexandru Sălceanu.

Iaşi: Ceasul bilanţului pentru rectorii universităţilor

Şi actualul rector de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi", Ion Giurmă, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat. „Punctele mele forte din ultimii patru ani sunt că am adus Universitatea în primele 12 instituţii de învăţământ superior din ţară. În plus, instituţia are peste 40 de proiecte structurale în valoare de peste 50 de milioane de euro. Numai proiectul Campusului «Tudor Vladimirescu» este de 14 milioane de euro, iar programele noastre de studii sunt toate acreditate", a precizat Ion Giurmă, actualul rector al UTI.

Cel de-al treilea candidat la funcţia de rector al Universităţii Tehnice este Corneliu Munteanu, de la Facultatea de Mecanică.

Rezultatele scrutinului vor fi anunţate pe data de 20 ianuarie.

Citeşte şi:

UPDATE Rectorul Vasile Astărăstoae, reales la conducerea UMF. „Dincolo de murdării, s-a votat continuarea unor proiecte“

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite