Mitropolia Moldovei, cea mai bogată din ţară FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei este instituţia subordonată a Patriarhiei Române care a adus anul trecut cel mai mare profit la „cutia milei".

Conform raportărilor financiare pentru anul fiscal 2010, în Moldova credinţa a reprezentat o „afacere" de nu mai puţin de 48,4 de milioane de lei. Un clasament realizat de revista Capital arată că anul trecut Patriarhia Română a declarat venituri de 68,6 milioane de lei şi un profit de 7,3 milioane de lei.

image

Dati CLICK pe poze pentru o fotogalerie cu afacerile Mitropoliei

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei nu s-a lăsat nici ea mai prejos. A raportat venituri totale de 48,4 milioane de lei şi un profit de 4,7 milioane. Conform raportărilor financiare de pe site-ul Ministerului de Finanţe, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a avut şi în anul 2009 un profit de 1,52 milioane de lei, în condiţiile în care la începutul perioadei prognozase un profit de doar 12.762 de lei. La capitolul pierderi, Mitropolia nu a înregistrat, însă, niciun leu.

Credinţa la Iaşi: afacere de 48,4 milioane de lei

Printre cele mai cunoscute afaceri ale Mitropoliei se numără Spitalul Providenţa, Şcoala Varlaam Mitropolitul, Centrul de Pelerinaj „Sf. Parascheva", Centrul de Conferinţe Providenţa sau Magazinul MMB de unde slujitorii Bisericii dar şi orice credincios poate cumpăra obiecte de uz liturgic, cărţi şi acatiste la preţuri destul de piperate.

Vacanţe la suprapreţ cu binecuvântarea Mitropoliei GALERIE FOTO

Pe lângă aceste afaceri, Mitropolia mai deţine şi suprafeţe impresionante de teren în zona Moldovei, organizând regulat licitaţii de vânzare de masă lemnoasă.

Citeşte mai multe despre activitatea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei accesând linkurile de mai jos:

Mitropolia Moldovei a construit doua biserici in inima Africii pe banii enoriasilor GALERIE FOTO

Biserica face terapie pentru dependentii de sex

Sejururi inedite cu Mitropolia si Casa de Pensii

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite