Iaşi: Sejururi inedite de Paşte cu Mitropolia şi Casa de Pensii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turismul ecumenic devine o mină de aur în special în perioada sărbătorilor. De oportunitate profită inclusiv instituţiile religioase care organizează anual pelerinaje în Ţara Sfântă. Preţurile nu sunt foarte ridicate, iar opţiunile de cazare sunt de invidiat

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei este anul acesta unul dintre cei mai activi tur-operatori.

Învierea Domnului la Sfântul Mormânt sau pelerinajele la mănăstirile din ţară sunt printre cele mai apreciate oferte ale Centrului de Pelerinaj al Bisericii de anul acesta. Bineînţeles, şi preţurile sunt pe măsură. Astfel, pentru un pelerinaj de opt zile în Israel, la Sfântul Mormânt, ieşenii vor trebui să plătească 675 de euro. Conform celor de la Mitropolie, deplasarea se va face din Bucureşti spre Tel Aviv.

Mitropolia Moldovei s-a lansat pe piaţa bancară: oferă bani împrumut cu 6% dobândă

Ieşenii care vor pleca în pelerinaj vor putea vedea fântâna de unde lua apă Fecioara Maria, peştera în care a trăit Sf. Ioan Botezătorul timp de 30 de ani, locul Naşterii Domnului, locul unde apostolii au luat Cina de Taină, Grădina Ghetsimani sau Dealul Golgota.

Cu toate că vor merge pe drumul patimilor, credincioşii care vor porni în acest pelerinaj nu vor suferi deloc. Cazarea se va face la hoteluri de patru stele, în camere duble, cu aer condiţionat, baie, telefon şi televizor, cu micul dejun şi cina incluse.

Plimbare la mănăstiri cu 690 de lei

Cei care doresc să-şi petreacă Paştele în ţară pot opta pentru sejurul la Mănăstirea Bârsana organizat tot de Mitropolie. Contra sumei de 690 de lei, ieşenii vor pleca de pe 23 aprilie pe traseul Iaşi - Câmpulung Moldovenesc - Mestecăniş - Ciocăneşti - Cârlibaba - Pasul Prislop - Borşa - Valea Izei - Mănăstirea Bârsana - Pasul Şetref - Mănăstirea Tihuţa - Iaşi. În cei 690 de lei intră trei nopţi de cazare cu micul dejun inclus, cina din seara de Înviere, transportul auto şi însoţitorul de grup.

Iaşi: Preoţii de la Mitropolia Moldovei vor oficia slujbele de hramul Sfintei Parascheva într-un nou spaţiu, în aer liber

Super-oferte la Casa de Pensii

Ieşenii îşi pot lua până pe 12 aprilie bilete de tratament în 18 staţiuni din ţară. Deoarece sejurul va fi în perioada Sărbătorilor de Paşte, beneficiarii biletelor vor avea inclusă în preţ şi masa din seara de Înviere.

La munte sau la mare, ieşenii sunt aşteptaţi cu oferte la preţuri accesibile. Pentru un sejur „all inclusive", preţurile variază de la 1.480 de lei la 1.600 de lei, sau doar... jumătate din pensie.

Acestea sunt preţurile pe care ieşenii care vor să plece la tratament le vor achita. „Dacă un pensionar are venit de 500 de lei, el va plăti doar 250 de lei pe biletul a cărui valoare este de 1.480 de lei", explică Adriana Grecu, directorul coordonator al CJP Iaşi.

Astfel, ieşenii care-şi vor lua bilete prin intermediul instituţiei vor putea opta pentru staţiuni precum 1 Mai, Căciulata, Covasna, Felix, Herculane, Sovata, Techirghiol, Mangalia sau Vatra Dornei.

În total sunt disponibile 305 bilete de tratament. „Oricine poate veni să ia unul, trebuie doar o trimitere de la medic, o copie după cuponul de pensie şi după buletinul de identitate", a completat directorul CJP Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite