Fosta şefă a Parchetului Paşcani, ţinută în şah de Consiliul Superior al Magistraturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secţia pentru procurori a amânat până la sfârşitul lunii luarea unei decizii în ce o priveşte pe Emma Daniş. Ea este în atenţia superiorilor pentru „exercitarea funcţiei, inclusiv nerespectarea normelor de procedură din gravă neglijenţă şi efectuarea cu întârziere a lucrărilor, din motive imputabile"

Cazul Emmei Daniş s-a aflat ieri pe ordinea de zi a Secţiei pentru Procurori în materie disciplinară. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a amânat luarea unei decizii în ce o priveşte pe fosta şefă a Partchetului de pe lângă Judecătoria Paşcani. „S-a dat un nou termen spre sfârşitul lunii pentru toate acţiunile disciplinare care erau pe ordinea de zi. Motivul a amânării a fost documentarea şi citirea dosarului şi formularea apărării", a spus Monica Prejmereanu, purtătorul de cuvânt al CSM.

Citiţi şi: Prim-procurorul acuzat că ascundea dosare în birou s-a pensionat

Emma Daniş este în atenţia superiorilor pentru „exercitarea funcţiei, inclusiv nerespectarea normelor de procedură, cu rea-credinţă sau din gravă neglijenţă" şi „efectuarea cu întârziere a lucrărilor, din motive imputabile", abateri prevăzute în Legea privind statulul judecătorilor şi procurorilor.

Fostul prim-procuror Daniş se află în centrul unui imens scandal legat de peste 140 de dosare penale descoperite în biroul ei în timpul unui control efectuat la începutul lunii iunie la unitatea pe care a condus-o. Anchetatorii au descoperit în mapa acesteia, 142 de dosare care fuseseră finalizate de procurorii din subordine, dar soluţiile nu au fost confirmate de şefa Parchetului, astfel că cei acuzaţi în dosarele respective nu au mai ajuns niciodată în faţa instanţei.

Citiţi şi: Fost procuror ieşean, urmărit penal pentru abuz în serviciu

Potrivit unor surse apropiate verificărilor, unele dosare priveau fapte din perioada 2004 - 2005, iar unele infracţiuni erau aproape de perioada prescripţiei. În urma controlului efectuat, a fost sesizată inspecţia judiciară pentru procurori a CSM, iar procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel au deschis pe numele prim-procurorului Daniş dosar penal pentru „exercitarea defectuoasă a atribuţiilor de serviciu", dosar care a fost preluat pentru continuarea cercetărilor de către Parchetul General.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite