Iaşi: Prim-procurorul acuzat că ascundea dosare în birou s-a pensionat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a admis cererea de pensionare formulată de Emma Daniş, prim-procuror al Parchetului de pe lîngă Judecătoria Paşcani

Şefa Parchetului de pe lângă Judecătoria Paşcani s-a pensionat în plin scandal în care este anchetată de superiorii de la Iaşi şi de inspectorii de la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Emma Daniş a transmis CSM cererea de pensionare la sfârşitul lunii iunie, solicitarea sa fiind aprobată în şedinţa de plen a CSM din această săptămâna. „Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis să înainteze Preşedintelui României propunere cu eliberarea din funcţie, prin pensionare, a doamnei Daniş Emma, prim-procuror al Parchetului de pe lîngă Judecătoria Paşcani", se precizează într-un comunicat al CSM.

Iaşi: La Parchetul de pe lângă Judecătoria Paşcani: "foarte bine" pe hârtie, insuficient în realitate

Prim-procurorul Daniş se află în centrul unui imens scandal legat de peste 140 de dosare penale descoperite în biroul ei în timpul unui control efectuat la începutul lunii iunie la unitatea pe care a condus-o. Anchetatorii au descoperit în mapa prim-procurorului Daniş, 142 de dosare care fuseseră finalizate de procurorii din subordine, dar soluţiile nu au fost confirmate de şefa Parchetului, astfel că cei acuzaţi în dosarele respective nu au mai ajuns niciodată în faţa instanţei. Potrivit unor surse apropiate verificărilor, unele dosare priveau fapte din perioada 2004 - 2005, iar unele infracţiuni erau aproape de perioada prescripţiei. În urma controlului efectuat, a fost sesizată inspecţia judiciară pentru procurori a CSM, iar procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel au deschis pe numele prim-procurorului Daniş dosar penal pentru „exercitarea defectuoasă a atribuţiilor de serviciu"

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite