Fost procuror ieşean, urmărit penal pentru abuz în serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a început urmărirea penală împotriva Emmei Daniş, fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Paşcani şi o cercetează pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanei şi abuz în serviciu contra intereselor publice. La sfârşitul săptămânii trecute, Daniş a predat gestiunea unităţii pe care a condus-o

Potrivit unui comunicat al Ministerului Public, în urma anchetei declanşate împotriva fostei şefe de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Paşcani, au fost descoperite probleme la 200 de dosare penale.

Din datele existente până în acest moment a rezultat că, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Paşcani un număr de peste 200 de cauze au fost înregistrate în evidenţe ca  fiind soluţionate, deşi în realitate se aflau în lucru sau dimpotrivă, nu au fost operate corespunzător în registre şi soluţiile nu au fost comunicate părţilor, deşi procurorii care le-au soluţionat le-au predat la grefă, fapt ce a rezultat din condicile  de lucru ale acestora", se menţionează în comunicat.

Citiţi şi: Prim-procurorul acuzat că ascundea dosare în birou s-a pensionat

Oficialii Ministerului au mai precizat că Emma Daniş „a păstrat în biroul său dosarele soluţionate de procurori, aducând atingere intereselor legitime ale persoanele vizate de respectivele cauze şi producând o pagubă însemnată activităţii Ministerului Public".

După ce preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul de pensionare a Emmei Daniş, aceasta a predat la sfârşitul săptămânii trecute gestiunea unităţii pe care a condus-o.

Citiţi şi: Procuror ieșean acuzat de abuz: ţinea 142 de dosare în birou în loc să le trimită la judecată

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite