ADMITERE „Dosariada“ la facultate, aproape de final

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Absolvenţii de liceu vor să se facă avocaţi şi sociologi, piaţa muncii cere constructori. Paradoxul din fiecare an se repetă la admiterea la facultate de anul acesta: tinerii care au promovat Bacalaureatul se înscriu la specializări care nu le garantează angajarea.

Cu cât înaintează perioada de admitere la facultate, cu atât se vede că tinerii absolvenţi de liceu nu ţin cont de niciunul dintre avertismentele pe care piaţa muncii le-a dat în ultima perioadă. În prezent, conform statisticilor realizate de la începutul anului, cei mai căutaţi sunt absolvenţii din domeniul construcţiilor.

Cu toate acestea, la Facultatea de Construcţii şi Instalaţii nici măcar jumătate dintre locurile oferite la buget nu au fost ocupate, înscriindu-se doar 107 candidaţi. „În prima jumătate a anului au fost angajate 5.609 de persoane. 1.365 dintre acestea au semnat contracte de muncă în construcţii, 1.113 s-au angajat în servicii, 906 în comerţ şi 587 în industrie", a explicat Adriana Sârghie, purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Iaşi.

3 candidaţi pe loc la Filosofie

Până acum, la Universitatea „Al.I. Cuza" cea mai mare concurenţă este înregistrată, cu două zile înainte de finalizarea înscrierilor, la facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social Politice, unde deja sunt 3,2 candidaţi pe un loc la buget. Aceasta este urmată de Facultatea de Drept, unde concurenţa la înscrieri este de 2,4 candidaţi pe o poziţie bugetată.

La Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară cea mai mare concurenţă se înregistrează la două facultăţi, cea de Zootehnie şi de Medicină Veterinară. 167 de absolvenţi de liceu au optat până acum pentru unul dintre cele 83 de locuri fără taxă de la Medicină Veterinară. Pe locul secund se poziţionează facultatea de Zootehnie, unde s-au înscris până acum 212 candidaţi pe 100 de locuri, ceea ce a dus la o concurenţă de peste 2 candidaţi pe un loc la buget.

Citeşte mai multe detalii legate de admiterea la facultate aici:

Totul despre admiterea la facultate, 2011

Admitere la facultate 2011: Dreptul şi Filosofia în topul preferinţelor la concursul de dosare

Vezi AICI modelul de test pentru admiterea la Facultatea de Drept

Aproape 14.000 de locuri la admiterea la facultate pentru 2.000 de absolvenţi de Bac

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite