14.500 de locuri la facultate pentru 2.000 de absolvenţi de Bac

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Absolvenţii de liceu se vor înscrie şi la mai multe specializări
Absolvenţii de liceu se vor înscrie şi la mai multe specializări

De luni, absolvenţii de liceu care au reuşit să promoveze examenul de Bacalaureat vor trece prin emoţiile admiterii la facultate. Cele mai importante universităţi din Iaşi încep pe 11 iulie prima sesiune de depunere a dosarelor.

Afacerea „Admiterea“: Vezi câţi bani câştigă universităţile din Iaşi din înscrierea la facultate

Lupta pentru studenţi va fi mai aprigă anul acesta, în condiţiile în care doar aproximativ 2.000 de tineri au trecut Bac-ul, iar cele cinci universităţi ieşene oferă în total peste 14.500 de locuri. Cele mai multe sunt la Universitatea „Al.I. Cuza" unde admiterea va dura până pe 16 iulie. „Candidaţii se vor putea înscrie pe unul dintre cele 6860 de locuri, pentru aproape 100 de programe de studii de licenţă. Dintre acestea, 3360 sunt locuri de la buget, iar 3500 sunt cu taxă", susţin reprezentanţii Universităţii.

Admiterea la UTI se încheie pe 31 iulie

Şi la Universitatea Tehnică perioada de înscrieri începe tot luni. Aici pasionaţii de ştiinţele mecanice, arhitectură, construcţii, protecţia mediului, proiectare, IT sau de design vestimentar au la dispoziţie  4.506 de locuri la admitere. Aici perioada de înscrieri va fi deschisă până la finalul lunii iulie. La UTI singura facultate la care absolvenţii de liceu vor intra cu admitere este cea de Arhitectură.

Una dintre universităţile care organizează admitere pentru toate locurile este cea de Medicină şi Farmacie. Înscrierile pentru examen au început deja aici lunea aceasta şi se vor finaliza pe 17 iulie.

Tot luni începe perioada de înscrieri şi la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, aceasta urmând să se încheie pe 24 iulie.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite