Admitere la facultate 2011:Dreptul şi Filosofia, în topul preferinţelor la concursul de dosare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe viitorii boboci de la facultăţile ieşene nu i-a speriat ziua de 13. Tinerii care au absolvit liceul nu au încălcat tradiţia care spune că mijlocul săptămânii de admitere este cel mai aglomerat.

Filosofia, Dreptul, Literele şi Psihologia au fost cele mai solicitate specializări de la Universitatea „Al. I. Cuza". Candidaţii nu s-au dezis nici în acest an de preferinţele clasice spre aceste domenii de studiu, venind în număr mare la comisiile de admitere.

La Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) cea mai mare concurenţă s-a înregistrat, ca şi anul trecut, la Facultatea de Medicină Veterinară. La Universitatea Tehnică, însă, până acum nu s-au ocupat locurile bugetate la nicio specializare.

Vezi aici modelul de test pentru admiterea la Facultatea de Drept

Cea mai mare concurenţă se înregistrează, la finalul celei de-a treia zi de admitere, la Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social Politice. Aici, pe cele 225 de locuri fără taxă s-au înscris 489 de candidaţi, ceea ce a ridicat concurenţa la 2,17 candidaţi pe un loc. Mulţi s-au înscris şi la Facultatea de Drept, 299 de candidaţi pe 200 de locuri bugetate şi la facultăţile de Litere şi Psihologie, unde concurenţa este deja de 1,3 candidaţi pe o poziţie finanţată de la buget. În total, la cea mai veche universitate din ţară s-au înscris până acum 3.986 de absolvenţi de liceu.

La Agronomie, cea mai mare concurenţă e la Medicină Veterinară

La Universitatea Tehnică până acum s-au înscris 811 absolvenţi de liceu. Cei mai mulţi au preferat Facultăţile de Automatizări şi Calculatoare şi de Electronică, unde şi-au depus dosarele 201, respectiv 110 candidaţi. „Acum stăm mai bine comparativ cu anul trecut. Am început mai greu, dar acum suntem mulţumiţi de numărul de candidaţi. La noi înscrierile durează până pe 31 iulie", a precizat Dan Găluşcă, purtătorul de cuvânt al Universităţii. Una dintre cele mai solicitate facultăţii din cadrul UTI, cea de Arhitectură, va începe înscrierile zilele următoare.

La USAMV, din cei 401 de înscrişi, 115 sunt la Medicină Veterinară, unde concurenţa este deja de 1,38 de candidaţi pe un loc fără taxă.

Citeşte şi:

Totul despre admiterea la facultate 2011 la Iaşi

14.000 de locuri la facultate pentru 2.000 de absolvenţi de Bac

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite