Alegeri în tensiune la Universitatea de Medicină Iaşi: profesorii decid noul rector în plin scandal de corupţie UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La scrutinul pentru desemnarea noului şef al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa“ Iaşi (UMF) s-au înscris Vasile Astărăstoae, actualul rector, şi profesorul Ştefan Georgescu, care-şi acuză contracandidatul de incompatibilitate şi de fraudarea alegerilor.

Ora 16.31: Contra-candidatul actualului rector susţine că rezultatele scrutinului se vor afla aproximativ la miezul nopţii. „Scrutinul a decurs normal. Nu au fost probleme majore, cel puţin eu nu am auzit să fie vreo problemă deosebită. Cel mai devreme la miezul nopţii vom afla câştigătorul alegerilor“, a precizat Ştefan Georgescu.

Ora 4.09: Vasile Astărăstoae, actualul rector al instituţiei de învăţământ superior, şi profesorul Ştefan Georgescu, chirurg de renume şi fostul şef al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi în perioada 2000-2004, se vor „duela“ pentru şefia universităţii.

O luptă strânsă se va duce astăzi între cei doi profesori universitari înscrişi la postul de rector al UMF Iaşi. Sunt de aşteptat contre dure între contracandidaţi şi susţinătorii acestora. Vasile Astărăstoae este cercetat în acest moment de DNA pentru constituire de grup infracţional organizat, iar Agenţia Naţională de Integritate (ANI) îl acuză de conflict de interese.

De altfel, oficialii ANI au înaintat procurorilor o sesizare în care cer ca medicul legist să fie cercetat penal pentru că şi-a angajat fiica la Institutul de Medicină Legală şi i-a facilitat câştigarea unor sume importante de bani.  

Astărăstoae, acuzat de incompatibilitate şi de fraudarea alegerilor la şefia UMF

S-a dat start luptei pentru şefia Universităţii de Medicină din Iaşi. Actualul rector are contracandidat un chirurg de renume

Cercetat pentru corupţie, Vasile Astărăstoae candidează pentru un nou mandat la UMF Iaşi

Şeful medicilor, Vasile Astărăstoae, reclamat de ANI pentru conflict de interese şi abuz în serviciu UPDATE

Competiţia a fost una tensionată, profesorul Ştefan Georgescu acuzându-şi în repetate rândul contracandidatul de incompatibilitate şi fraudarea alegerilor.

Vom reveni cu amănunte.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite