UPDATE Ieşenii au protestat împotriva lui Traian Băsescu la -3 grade Celsius FOTOGALERII

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luni seară, în jurul orei 19.00, aproximativ 100 de tineri s-au strâns în Piaţa Unirii pentru a scanda împotriva guvernării Boc şi a şefului statului Traian Băsescu.

Ora 22.10 Oamenii au plecat spre case. Jandarmii nu au fost nevoiţi să intervină. Protestatarii au fost paşnici.

Ora 21.35 O parte din manifestanţi au fost în cartierul Alexandru pentru a le cere oamenilor să li se alăture la protest. S-au întors în Piaţa Unirii, iar în prezent sunt aproximativ 100 de oameni.

Ora 19.50 În Piaţa Unirii au mai rămas în jur de 50 de protestatari, 15 dintre aceştia fiind membri ai galeriei echipei de fotbal din dealul Copoului.

image

Ora 19.27 Cu pancarte şi fluiere, ieşenii au început să-şi exprime nemulţumirea faţă de condiţiile grele de trai. Tinerii scandează lozinci anti-Băsescu: „Băsescu tiran, eu golan!“. „Am venit după serviciu şi voi sta în piaţă cât voi putea. Vreau schimbarea întregii clase politice, pentru că ţara asta are valori care ar trebui promovate şi apărate“, a spus Andrei de 34 de ani. În centru sunt aşteptaţi studenţi din campusurile din Copou şi Tudor Vladimirescu.

Ora 16.27 În prezent, în Piaţa Unirii s-au adunat aproximativ 20 de protestatari. Pe reţelele de socializare circulă mesaje în care ieşenii spun că se vor aduna în această seară, de la ora 19.00, în Piaţa Unirii pentru a se manifesta anti-Băsescu.

Ora 14.00 Primarul Gheorghe Nichita susţine mitingurile organizate în ultimele zile la Iaşi, pentru care învinuieşte actuala guvernare. Edilul-şef este de părere că persoanele care protestează în stradă s-ar calma dacă ar fi organizate alegeri anticipate.

„Aceste proteste arată clar eşecul reformelor gândite şi implementate de Guvernul PD-L. În stradă este o mişcare spontană a oamenilor, nu regizată de Opoziţie. Asistăm la un Guvern plin de incompetenţi, iar populaţia a ajuns la capătul răbdării. Există o singură soluţie în tot acest tablou: alegerile anticipate. Disputa din ţară trebuie să se mute în Parlament“, a spus primarul Gheorghe Nichita.

Ora 12.30 Sindicatele din învăţământ şi sănătate au cerut aprobări să protesteze pe 20, 21 şi 22 ianuarie. Astfel, vineri, de la ora 15.30, membrii Sanitas şi USLIP vor protesta în faţa Palatului Culturii. Mitinguri vor avea loc şi sâmbătă şi duminică, de la ora 12.00.

VIDEO Cum au văzut ieşenii protestele din weekendul trecut. S-au transformat în regizori pe Youtube

Ora 9.00 Pe 14 ianuarie, peste 60 de persoane au protestat timp de o oră şi jumătate în Piaţa Unirii, fără însă a se înregistra incidente.

Mult mai amplu a fost protestul de duminică, 15 ianuarie, când peste 300 de persoane s-au adunat de la ora 11.00 în Piaţa Unirii şi la Palatul Culturii pentru a-şi exprima solidaritatea cu Raed Arafat, dar şi pentru a-şi exprima nemulţumirile cu privire la preşedintele Traian Băsescu. Cele două grupuri de manifestanţi s-au unit şi au făcut naveta între Prefectură şi Piaţa Unirii, de fiecare dată cu oprire în faţa sediului PDL, unde cereau demisia preşedintelui Traian Băsescu.

FOTOGALERIE Mitingul anti-Băsescu de la Iaşi a fost acaparat de politicieni. Protestatarii au mărşăluit pe străzile oraşului UPDATE

FOTOGALERIE Relu Fenechiu, şeful liberalilor ieşeni, la mitingul anti-Băsescu de la Iaşi

Miting pro-Arafat la Iaşi. Peste 60 de persoane au ieşit în Piaţa Unirii pentru a cere demisia preşedintelui ţării FOTOGALERIE

Ieşenii îl susţin pe Raed Arafat în faţa Palatului Culturii

La miting au participat şi oameni politici, dintre care amintim deputatul PNL Relu Fenechiu, Cristian Adomniţei, consilieri judeţeni şi locali.

image

Daţi click pe imaginile de mai sus pentru a vedea mai multe fotografii de la protestele din Iaşi

La ora 17.00, protestatarii s-au deplasat către campusurile universitare pentru a le cere tinerilor să li se alăture şi au mărşăluit pe străzile oraşului.

Din fericire, cele 20 de forţe de ordine nu au fost nevoite să intervină, protestul desfăşurându-se fără incidente. La ora 19.30, mulţimea s-a îndreptat spre case, cu promisiunea însă că vor relua protestul luni, de la ora 15.00.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite