Zebre-capcană în Iaşi pentru pietoni şi şoferi grăbiţi (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii municipalităţii ridică din umeri şi spun că nu există soluţie pentru a fluidiza traficul în aceste zone.

Trecerea de pietoni de pe bulevardul Ştefan cel Mare din zona Cubului este locul unde se pot produce zilnic accidente. Semaforul de aici îi pune în încurcătură pe şoferii care doresc să se deplaseze dinspre Piaţa Unirii către Palatul Culturii pe culoarea verde intermitent al semaforului. Asta din cauză că aceştia nu au niciun avertisment când pietonii care aşteaptă la zebră primesc verde pentru a trece strada.

Cum ajung pietonii şi şoferii simultan pe zebră
La începutul unui ciclu, şoferii care vin către Palat au verde intermitent şi observă că maşinile care virează la stânga au peste 50 de secunde de roşu. Când din acest interval de roşu mai rămân 21 de secunde, pietonii primesc verde pentru a traversa. Totuşi, şoferii care au drum înainte nu au de unde afla asta şi în majoritatea cazurilor trec pe zebră chiar în momentul când pietonii se angajează în traversare.

Urmăriţi în video-ul de mai jos cum maşinile trec pe zebră chiar dacă semaforul pentru pietoni se face verde

„După ce am fost aproape să iau pietoni pe capotă de câteva ori, m-am învăţat să mă opresc la acest semafor dacă sunt sub 25 de secunde de roşu, dar nu mi se pare normal să ghicesc aceşti timpi“, a povestit Gelu, un şofer. O situaţie similară este şi la trecerea de pietoni de pe bulevardul Independenţei, între Piaţa Unirii şi Spitalul „Sf. Spiridon“.

Maşinile care virează la dreapta de pe bulevard spre spital au verde intermitent, în timp ce restul maşinilor care stau la semafor şi pietonii au roşu. Semaforul continuă să fie roşu pentru autovehicule când pietonii primesc verde, dar şoferii care au verde intermitent nu primesc nicio notificare în acest sens.

Reprezentanţii municipalităţii susţin că nu există nicio soluţie pentru a reglementa această situaţie. „Am căutat să fluidizăm traficul în intersecţii şi aceasta este singura soluţie pe care o avem. Vor fi mereu şoferi care nu respectă regulile, dar în mod normal ei sunt obligaţi să fie atenţi când au verde intermitent. Şi pietonii trebuie să se asigure înainte de a traversa, chiar dacă au verde la semafor“, a declarat Sebastian Buraga, purtător de cuvânt al Primăriei Iaşi.

Mai citiţi:

Sportiv ieşean mutilat pe trecerea de pietoni (FOTO)

Străzile din Iaşi cu cele mai riscante zebre

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite