Sportiv ieşean mutilat pe trecerea de pietoni (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Ungureanu, sportiv amator din Iaşi care a câştigat medalie după medalie la toate maratoanele la care a participat de şase ani încoace, şi-a pierdut un sfert din craniu în urma a două operaţii pe creier pe care le-a suferit după ce a fost accidentat pe zebră.

Chinul bărbatului a început pe 16 aprilie anul acesta, când în timp ce se antrena pentru maratorul ce urma să aibă loc la Moeciu a fost accidentat pe trecerea de pietoni din faţa parcării Centralei Electrice de Termoficare de către Dragoş Marian Costan, un tânăr de 22 de ani din Iaşi, aflat la volanul unui Volkswagen.

Sportivul susţine că doar printr-o minune se mai află în viaţă. Pentru el durerea cea mai mare este ratarea competiţiilor sportive.

image

„M-am asigurat şi apoi m-am angajat în traversare. Nu aveam viteză, nu eram în alergare. Cred că avea o viteză de peste 100 de kilometri din moment ce m-a aruncat la 15-20 de metri. Sunt trist că am ratat maratonul de la Moeciu pentru care mă antrenam. Pot spune că m-am îmbolnăvit de teamă. Mă îngrozea faptul că nu voi mai deschide ochii. Cert este că nu voi mai fi niciodată un om normal. În fişa medicală scrie că sufăr de infirmitate fizică permanentă, iar următorul pas era moartea“, povesteşte sportivul episoadele de groază prin care a trecut în ultimele trei luni.

„Fiul meu nu avea de ce să aibă viteză mică“

Mama şoferului, Tatiana Costan, susţine însă că fiul ei nu are nicio vină. „Efectiv i-a sărit în faţa maşinii. Bărbatul a trecut în alergare, nu s-a asigurat şi a traversat în diagonală. Ştiu că este sportiv, dar asta nu-i dă dreptul să se antreneze pe axul străzii. Băiatul meu nu avea viteză. Pe de altă parte, era în zona industrială şi nu avea nici de ce să meargă cu viteză mică“, spune Tatiana Costan. 

Şoferul este cercetat în stare de libertate şi i-a fost reţinut permisul pentru trei luni. „Dosarul a fost înregistrat la Parchet şi este în lucru la Biroul Rutier. Se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă“, a declarat procurorul Carmina Pascal, şefa Secţiei de Urmărire Penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunal.

Mai citiţi:

Crima pe zebră, la liber în Iaşi

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite