VIP-uri controversate, printre care şi celebrul Aurelian Şoric, se înghesuie la Iaşi să dea examen pentru admiterea în avocatură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul şef al Poliţiei Neamţ şi un fost procuror condamnat pentru luare de mită şi fals ţintesc la roba de avocat

Aurelian Vasea Şoric  (40 de ani), destituit din Poliţie în luna ianuarie 2011, şi fostul coleg de celulă a pedofilului american Kurt Treptow vor să intre anul acesta în avocatură. Fostul şef al Inspectoratului de Poliţie (IPJ) Judeţean Neamţ s-a înscris pentru al doilea an consecutiv la examenul de admitere în Baroul Iaşi. În perioada 8 octombrie- 19 octombrie, va susţine probele scrise la Drept Civil, Drept procesual Civil, Organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, Drept Penal şi Drept procesual Penal.

Pentru a fi admis în Barou, el va trebui să obţină cel puţin nota 5 la fiecare disciplină şi o medie generală de cel puţin 7. Pentru că a lucrat în Poliţie, Aurelian Şoric va scăpa de testarea grilă care se va da pe 8 octombrie şi, dacă va trece de toate probele, va profesa ca avocat definitiv şi nu stagiar.

EXCLUSIV Ieşeanul Aurelian Şoric, fostul şef al Poliţiei Neamţ, a picat la examenul de admitere în avocatură. Vezi ce note a luat!

Aurelian Şoric a picat, anul trecut, examenul de admitere în avocatură cu media 4,34. La Drept Civil fostul şef al Poliţiei Neamţ a obţinut 4,13, la Drept Procesual Civil a luat 2,33, la Drept Penal nota 6,00, iar la Drept Procesual Penal 5,25. Lui Aurelian Vasea Şoric i-a dat bătaie de cap şi testarea la „organizarea şi exercitarea profesiei de avocat", la care a obţinut 4,00. În urma contestaţiei a obţinut nota 9.00 la Drept Civil, 7.75 la Drept Procesual Civil, iar la „organizarea şi exercitarea profesiei de avocat" a obţinut nota 4,75. Media generală a lui Şoric a fost de 6,55.Fostul şef  a primit pe 20 mai 2011 autorizaţie de mediator după ce a absolvit cursurile Asociaţiei „Centrul de Mediere" din Craiova.

Şeful IPJ Neamţ, Aurelian Şoric, în relaţii strânse cu interlopul Mararu

Admitera în Barou va da şi Sebastian Popa, fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi. Acesta a fost condamnat definitiv, în anul 2002, la patru ani şi şase luni de închisoare pentru luare de mită, fals intelectual şi uz de fals. Fostul magistrat a fost acuzat că a luat 2.000 de dolari mită de la doi arabi pe care îi cerceta pentru vătămare corporală. Acesta şi-a ispăşit pedeapsa în Penitenciarul Iaşi şi a împărţit camera de detenţie cu istoricul  american Kurt Treptow, condamnat la 7 ani de închisoare pentru corupţie sexuală şi act sexual cu un minor, liberat condiţionat după patru ani şi jumătate de închisoare pentru că a scris o carte.

La câţiva ani după ce a ieşit din închisoare Popa a cerut judecătorilor să îl reabiliteze. „S-a înscris la admitera în Barou. A venit cu cazierul alb şi are dreptul legal de a participa",a  aprecizat Marius Striblea, decanul Baroului Iaşi. Pentru că şi Popa are minim cinci ani vechime ca magistrat nu va mai susţine prima probă de concurs.

Pentru admitere în Barou ca avocaţi stagiari s-au înscris şi câţiva copii de vip-uri. Astfel, începând cu 8 octombrie vor intra în focul examenului Diana Nechita, fiica avocatului Ionel Nechita, sau Ana Ilinca Cepoi, fiica fostului Ministru al Sănătăţii, Vasile Cepoi.Petru admiterea ca avocaţi stagiari în Baroul Iaşi s-au înscris 156 de candidaţi.

 VIDEO Doi interlopi împuşcaţi în centrul oraşului Piatra Neamţ (UPDATE)

Şoric, dat afară din Poliţie după scandalul Măraru

Şoric a fost demis din Poliţie după asasinarea cămătarului nemţean Gheorghiţă Mararu. Acesta a fost împuşcat pe 14 noiembrie 2010 de Cristian Chilat. În noiembrie 2010, la câteva zile după crimă, Şoric le-a luat apărarea cămătarilor într-o conferinţă de presă. „De ce e atât de interlop Mararu? Pentru că dădea bani la oameni şi le lua camătă? Câţi nu dau bani? Sunt procurori care dau bani".

La baza destituirii sale au stat şi neregulile din activitatea de la comanda Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Neamţ constatate de Corpul de Control al ministrului Traian Igaş. Aurelian Şoric a ajuns la şefia IPJ Neamţ în 2006, când Dan Valentin Fătuloiu era şeful Poliţiei Române. Ieşeanul a obţinut prin concurs funcţia, după ce predecesorul său a fost demis de Fătuloiu din cauza unui scandal în judeţ. După ce a fost destituit, Aurelian Vasea Şoric a atacat în instanţă decizia, dar a pierdut procesul luna trecută.

Aurelian Vasea Şoric cere 130.000 de euro pentru că a fost destituit din funcţie

Aurelian Vasea Şoric plânge de mila interlopului ucis

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite