Ancheta FBI la Iaşi, prima strigare. Românul judecat în SUA riscă 50 de ani de închisoare UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emanuel Nicolescu, românul judecat în SUA pentru sechestrarea Annei Bass. FOTO: www.courant.com
Emanuel Nicolescu, românul judecat în SUA pentru sechestrarea Annei Bass. FOTO: www.courant.com

Juraţii trebuie să decidă dacă Emanuel Nicolescu, românul acuzat că a sechestrat o milionară din SUA, este sau nu vinovat

Ora 20.00 Emanuel Nicolescu a refuzat să dea orice declaraţie la ultimul termen al procesului.

Ora 18.00 Ultimul termen al procesului în cazul lui Emanuel Nicolecu (32 de ani) a avut loc miercuri la New Haven, Connecticut. Acesta este bănuit că împreună cu alte două persoane ar fi sechestrat-o pe milionara Anne Bess şi pe iubitul acesteia şi i-ar fi cerut 8,5 milioane  de dolari. Nicolescu a fost arestat în 2011 şi acuzat de tentativă de extorcare, conspiraţie în vederea extorcării, precum şi deţinerea unui vehicul furat. Procesul a început pe 15 martie, iar miercuri avocata lui Nicolescu, Audrey Felsen şi procurorul au susţinut pledoariile.

Misiune secretă a FBI în România FOTO

La termenul de marţi al procesului a fost audiată Anne Bass, martorul- cheie. Aceasta a susţinut că a trecut prin momente de groază, în aprilie 2007, când trei bărbaţi mascaţi au intrat în vila ei din South Kent, Connecticut. „M-am gândit la copiii mei şi cât de greu va fi pentru ei. Eram sigură că voi muri. Nu vedeam cum aş fi putut să scap din aşa ceva. Eram convinsă că vor arunca casa în aer", a declarat Anne Bass în faţa instanţei, potrivit „Hartford Courant".  Milionara a susţinut că  cei trei tineri erau „costumaţi ca nişte ninja" şi au intrat „strigând ca la război". „I-am întrebat ce vor. Mi-au spus să tac dracului din gură ", a susţinut milionara.

Visul american, eşuat la tribunal GALERIE FOTO

Cei trei bărbaţi i-au injectat femeii şi iubitului ei o substanţă albastră şi pentru antidot i-au cerut 8,5 milioane de euro. Când Anne Bass le-ar fi spus că nu poate face rost de atâţia bani fără a atrage atenţia agresorii ar fi luat în calcul mai multe variante. Aceştia s-ar fi gândit să-i răpească nepotul de trei ani, care dormea într-o cameră a vilei, iar apoi să o ducă pe Bass la New York. Potrivit „Hartford Courant"., Anne Bass le-ar fi spus celor trei tineri că în seif are câţiva dolari, nişte bijuterii şi ciocolată.

Milionara a spus la proces că dulciurile le ţinea la loc sigur pentru „a se feri de tentaţii". La termenul de marţi a fost audiată şi Octavia Nicolescu, fosta soţia a lui Emanuel Nicolescu, şi tatăl ei. Cei doi au trebuit să recunoască dacă un cuţit, găsit la şase zile după atac, într-o carcasă  de acordeon este a lui Emanuel Nicolescu. Aceştia au susţinut că obiectul a fost primit cadou de tânăr.

Nicolescu a fost arestat în urmă cu un an, la Chicago. Anchetatorii i-au identificat ADN-ul pe volanul maşinii pe care trioul a furat-o de la vila Annei Bass şi cu care a fugit către New York. Pentru faptele sale, Nicolescu riscă 50 de ani de închisoare. Alţi doi români, Nicolae Helerea şi Ştefan Barabaş, sunt suspectaţi de anchetatorii americani că au luat parte la sechestrare.

image

Oamenii legii au pornit de la amănuntul că unul dintre complici este acordeonist pentru că, la şase zile după atac, valurile au aruncat pe o plajă din New York o carcasă de acordeon. În interiorul ei au găsit o armă paralizantă, o puşcă cu bile airsoft, un cuţit, mănuşi din latex verzi, o rangă, capsule de somnifer Sleepinal, seringi şi o cartelă telefonică pe care era trecută adresa Annei Bass. Astfel, principalii suspecţi au devenit Nicolae Helerea, un braşovean care locuia cu Nicolescu şi care cântă la acordeon, şi ieşeanul Ştefan Barabas, prieten al lui Nicolescu.

Acesta este românul judecat în SUA pentru sechestrarea milionarei Anne Bass

Din acest motiv, doi agenţi FBI au venit la sfârşitul săptămânii trecute într-o vizită ultrasecretă la Iaşi, care a durat mai puţin de 12 ore. Reprezentanţii Biroului Federal de Investigaţii l-au convocat la sediul Poliţiei Iaşi pe Ştefan Barabaş căruia i-au luat o mostră de salivă în vederea prelevării ADN-ului. Ulterior, l-au lăsat să plece.După vizita de la Poliţie Barabaş nu a mai frost de găsit.

Rămâi pe iasi.adevarul.ro pentru detalii despre acest caz!

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite