Acesta este românul judecat în SUA pentru sechestrarea milionarei Anne Bass

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Emanuel Nicolescu a lucrat ca majordom pentru Anne Bass în 2006 şi este acuzat de procurorii americani că ar fi sechestrat-o pe femeie în 2007, cu ajutorul altor doi români.

Procesul lui Nicolescu are loc în New Haven, Connecticut şi a început pe data de 15 martie 2012. Românul, în vârstă de 32 de ani, este acuzat de sechestrarea milionarei americane Anne Bass, fapt petrecut în aprilie 2007, la vila femeii din South Kent, Connecticut.

Atunci, trei români ar fi încercat s-o extorcheze pe Anne Bass de 8,5 milioane de dolari. Scenariul gândit de trioul român e desprins din filmele de la Hollywood. Au legat-o pe Bass şi pe prietenul acesteia, le-au injectat o substanţă albastră, despre care au spus că este un virus letal, şi le-au cerut să banii în schimbul antidotului.

În cele din urmă, agresorii s-au panicat şi au dat bir cu fugiţii.

Emanuel Nicolescu fusese angajat în 2006, ca majordom al Annei Bass, pentru care a lucrat doar două luni. Românul a fost dat afară la scurt timp din cauză că a folosit în interes personal una dintre maşinile milionarei. Nicolescu a plecat cu un Jeep Cherokee, fără să anunţe pe nimeni, către New York, să-şi viziteze soţia. Majordomul a făcut, însă, un accident, iar automobilul a fost distrus. 

În prealabil, românul a lucrat ca şofer sau asistent personal pentru oameni de afaceri importanţi în Statele Unite, precum J. Darius Bikoff, un mogul din industria băuturilor alcoolice, Jordan Roth, preşedinte al Jujamcyn Theaters, sau Richard Cohen, un magnat al imobiliarelor. 

Citeşte aici cum au plănuit sechestrarea şi au acţionat cei trei români!

Nicolescu a fost arestat în urmă cu un an, la Chicago. Anchetatorii i-au identificat ADN-ul pe volanul maşinii pe care trioul a furat-o de la vila Annei Bass şi cu care a fugit către New York. 

Pentru faptele sale, Nicolescu riscă 50 de ani de închisoare. Alţi doi români, Nicolae Helerea şi Ştefan Barabaş, sunt suspectaţi de anchetatorii americani că au luat parte la sechestrare.

Din acest motiv, doi agenţi FBI au venit la sfârşitul săptămânii trecute într-o vizită ultrasecretă la Iaşi, care a durat mai puţin de 12 ore. Reprezentanţii Biroului Federal de Investigaţii l-au convocat la sediul Poliţiei Iaşi pe Ştefan Barabaş (25 de ani), căruia i-au luat o mostră de salivă în vederea prelevării ADN-ului. Ulterior, l-au lăsat să plece. Află AICI ce spun cei care îl ştiu pe Ştefan Barabaş.

Proba a ajuns în Statele Unite în mai puţin de 48 de ore şi a fost analizată de criminaliştii care se ocupă de caz.

Rămâi pe iasi.adevarul.ro pentru detalii despre acest caz!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite