Vedetă pe terenul de fotbal, campion în scara blocului. Fostul arbitru Heleşteanu, dator vândut la întreţinere FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toni Heleşteanu, director la FCM Târgu Mureş, conduce în topul datornicilor de la blocul 1004 CUG
Toni Heleşteanu, director la FCM Târgu Mureş, conduce în topul datornicilor de la blocul 1004 CUG

Locatarii de la blocul 1004 din cartierul CUG , printre care se numără judecători, procurori şi vedete locale, conduc în topul restanţelor la întreţinere cu 50.000 de euro

Blocul 1004 administrat de Primărie, prin societatea subordonată Termoservice, are locatari aleşi pe sprânceană, procurori la Parchetul de pe lângă Tribunal, judecători, procurori DIICOT, criminalişti, directori, avocaţi şi antrenori. Pe lângă lupta pentru respectarea legii, aceştia au în comun şi neplata facturilor la căldură, apă, gaz şi asociaţie. Cele 50 de familii care locuiesc în cele două scări ale blocului 1004 au adunat în ultimii ani restanţe la întreţinere de aproape 250.000 de lei.

image

În topul datornicilor este Anton Heleşteanu, actual director general al FCM Târgu Mureş. Acesta a adunat restanţe la întreţinere în valoare de 20.600 de lei. Fostul arbitru este urmat de procurorul Criminalist Valentin Iordan care este dator cu 14.200 de lei. În top se află şi judecătorul ieşean Romulus Ghercă, care nu şi-a mai plătit facturi în valoare de peste 14.000 de lei.

La coada listei datornicilor se plasează procurorul DIICOT, Vasile Chifan, care trebuie să mai plătească la întreţinere 5.500 de lei sau judecătoarea Diana Micu Cheptene, cu 2.200 de lei. Şi şeful RADEF Iaşi, Constantin Hurjui a „uitat" să-şi plătească facturile şi a acumulat restanţe de peste 3.000 de lei.

Tupeu de poliţist-şef la Iaşi: datorii de 15.500 de lei la întreţinere

Majoritatea celor care au putut fi contactaţi telefonic şi-au explicat restanţele fie prin facturile-record care au fost emise pentru încălzire, fie prin sisteme personale de plată. „Am făcut o eşalonare a acestor datorii şi într-un timp foarte scurt voi fi pe zero. Explicaţia pentruaceste restanţe este nivelul de trai", a declarat antrenorul Heleşteanu.

Procurorul DIICOT, Vasile Chifan plăteşte la întreţinere de două ori pe an. „Eu am ales să plătesc facturile de două ori pe an. Acolo este şi o neînţelegere pentru că s-au emis facturi foarte mari la încălzire iarna aceasta. Au fost mai multe sesizaţii şi se discută cu toţi locatarii să vedem ce se întâmplă", a spus Vasile Chifan.

Ieşeancă păcălită la întreţinere: i-au umflat factura de patru ori

Judecătoarea Diana Micu Cheptene spune că nu plăteşte până ce nu se rezolvă problema citirilor repartitoarelor. „Este perioada de iarnă şi facturile sunt mari. Eu plătesc în fiecare lună, regulat. Au fost ceva probleme, firmele de repartitoare au venit din nou în bloc să vadă ce-s cu ţevile comune", a spus judecătoarea Cheptene.

Viaţă cu un leu pe zi. Povestea dramatică a ieşeanului care trăieşte din mărunţiş

Cele 50 de apartamente din blocul 1004 din CUG au fost închiriate prin licitaţie de către Primărie. Majoritatea locuinţelor au fost atribuite în 2002. Oficialii municipalităţii nu sunt însă scandalizaţi restanţele de peste 50.000 de euro.

„Am trimis notificări la fiecare locatar care înrregistrează restanţe. Dacă în termen de 90 de zile nu vin să-şi achite datoriile, facem somaţie, facem un angajament de eşalonare a plăţilor şi daca tot nu plătesc, dăm în judecată", a spus Tudor Tudose, directorul societăţii Termoservice.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a vedea cele mai noi informaţii din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite