Ieşeancă păcălită la întreţinere: i-au umflat factura de patru ori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Bogdănici
Elena Bogdănici

Elena Bogdănici (43 de ani) a reuşit să demonstreze în instanţă că a fost furată timp de trei ani de Termoservice.

Ieşeanca Elena Bogdănici (foto) a obţinut o decizie judecătorească definitivă şi irevocabilă prin care a arătat că facturile la întreţinere i-au fost umflate sistematic. Mamă singură a doi băieţi, femeia de 43 de ani a acumulat în perioada 2006-2009 datorii la întreţinere în valoare de 10.928 de lei şi penalităţile aferente, de 17.364 de lei.


Observând că facturile lunare la apă rece, caldă şi căldură sunt prea mari pentru apartamentul său de două camere, ieşeanca a dat în judecată adminstratorul blocului, societatea Termoservice, cerând recalcularea consumului.


„Datoriile trebuie plătite“


„Soţul m-a părăsit şi am rămas cu datorii la întreţinere. Am dat în judecată Termoservice pentru că am considerat că sunt prea mari datoriile şi penalizările. Am fost încărcată cu pierderile de apă rece de pe scara blocului. Tot timpul se spărgeau conductele şi ajungeam să plătesc în plus 3-4 metri cubi de apă rece“, a spus Elena Bogdănici. Magistraţii Tribunalului Iaşi au decis pe 11 februarie ca Elena Bogdănici să plătească doar 2.804 lei, „soldul de 8.126 lei nefiind explicat“. Femeia încă se judecă pentru a radia din evidenţele contabile şi penalităţile.


„Elena Bogdănici a arătat că nu rezultă calculul exact al cheltuielilor de întreţinere şi nu există o hotărâre a adunării generale de aprobare la plată a penalităţilor. Pentru penalităţi nu s-a făcut dovada că au fost pretinse de furnizori sau achitate acestora“, susţin magistraţii Tribunalului.


Şefii Termoservice susţin că instanţa nu i-a radiat femeii datoriile la întreţinere, ci doar i-a admis acţiunea prin care a cerut recalcularea acestora deoarece recursul a fost tardiv. „Utilităţile consumate trebuie plătite. Nu putem să mergem la vecini să cerem bani pentru ce-a consumat femeia. Instanţa nu spune că se radiază datoria, ci că este tardivă acţiunea noastră“, a spus Tudor Tudose, directorul societăţii.


Trăieşte permanent cu frica de evacuare


Cum ieşeanca locuieşte cu chirie în apartamentul Primăriei, frica de evacuare este o senzaţie care o încearcă zi de zi. „Contractul de închiriere a expirat în 2010 şi n-am putut să-l reînnoiesc pentru că aveam datorii, chiar dacă mă judecam. În luna octombrie, au venit executorii judecătoreşti să mă evacueze din apartament. Am stagnat evacuarea, după ce am plătit cei 2.800 de lei“, a spus femeia.


Disperată, ieşeanca trebuie să-şi caute o nouă locuinţă până în martie anul viitor, deoarece reprezentanţii Primăriei i-au transmis că nu-i mai pot prelungi contractul. „Nu ştiu unde s-o apuc. Sunt foarte derutată. Câştig salariul minim pe economie. Va trebui să-mi găsesc chirie, dar îmi va fi foarte greu s-o plătesc“, a spus cu amărăciune femeia.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite