Un copil de un an şi două luni a murit la Iaşi după ce a ajuns în spital cu răni „invizibile“. Poliţia anchetează cazul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul de copii din Iași
Spitalul de copii din Iași

O fetiţă de un an şi jumătate a fost adusă în comă profundă la spital joi, 13 septembrie, de  către Alexandru Pascal, concubinul mamei, care susţinea că micuţa a înghiţit accidental apă când îi făcea baie. După trei zile de spitalizare fetiţa a murit. Analizele au arătat că aceasta avea răni la nivelul capului, iar medicii au anunţat Poliţia.

Moartea suspectă a unei fetiţe de doar un an şi două luni  este anchetată de poliţiştii de la Secţia IV. Micuţa a fost adusă la Spitalul de Pediatrie „Sfânta Maria" joi, 13 septembrie, de către Alexandru Pascal, concubinul mamei, care susţinea că fetiţa a înghiţit apă în momentul în care o spăla.

Controlul la computer tomograf le-a arătat medicilor că micuţa prezenta răni la nivelul capului, motiv pentru care doctorii au alertat Direcţia pentru Protecţia Copilului şi Poliţia. Trei zile mai târziu, fetiţa a decedat.

O minoră de la centrul de plasament din Iaşi a ajuns în comă alcoolică la spital

„Copilul a fost adus în comă profundă de către concubinul mamei care a susţinut că aceasta a aspirat apă când îi făcea baie. Copilul era în stop cardio-respirator. Medicii de pe Ambulanţă i-au făcut resuscitarea, copila era ventilată mecanic. La computer tomograf s-a văzut că pacienta avea leziuni traumatice vechi şi noi, hematom subdural, motiv pentru care am sesizat Poliţia şi Direcţia Copilului. Duminică, 16 septembrie, fetiţa a murit", spune doctorul Cătălina Ionescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie „Sfânta Maria" din Iaşi.

Caz şocant la Spitalul de Copii din Iaşi: un sugar de 16 zile a fost internat în stare critică din cauza deshidratării acute

Doi copii au ajuns la spital în Iaşi cu anemie severă după ce au fost hrăniţi numai cu lapte sau ceai

Autorităţile efectuează o anchetă pentru a stabili cauza exactă a morţii fetiţei. Din primele cercetări se pare că femeia a cerut cazare la un centru de asistenţă maternal din Iaşi.

„Femeia a stat o perioadă în gazdă, apoi a fost dată afară şi ni s-a adresat cerându-ne sprijin pentru a o caza într-un centrul maternal. Apoi şi-a retras cererea pe motiv că şi-a găsit unde să stea, în Holboca, la un unchi unde locuia şi mama ei. recent se mutase la concubinul său în Iaşi. Nu se mai află la noi în evidenţă, în familie nu mai există alţi copii", spune Tiberiu Bantaş, purtătorul de cuvânt la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite