O minoră de la centrul de plasament din Iaşi a ajuns în comă alcoolică la spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul de copii din Iași
Spitalul de copii din Iași

O fată de 13 ani care se afla într-un modul de reglementare comportamentală în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi (DGASPC) a ajuns la Spitalul de Pediatrie cu o alcoolemie de 1,77 la mie. Tânăra a fost învoită pentru câteva ore cu ocazia Sărbătorilor Iaşiului.

Tânăra a cerut bilet de ieşire din centru pentru câteva ore, dar s-a întâlnit cu prieteni mai vechi şi a consumat bere şi vin din belşug. A căzut pe stradă, iar prietenii au dus-o la spital în comă de gradul II.

„Tânăra era în comă de gradul II. A ajuns la spital la ora 21.00. abia la 1.00 noaptea s-a trezit şi ne-a declarat că a consumat bere şi vin cu prietenii", spune doctorul Maricel Burlacu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii „Sfânta Maria" din Iaşi.

Adolescent din Iaşi, în comă alcoolică la spital după ce a băut cot la cot cu nişte văcari

Iaşi: Copilărie înlocuită cu etnobotanice şi alcool

Iaşi: Puşti de 15 ani cu alcoolemie record: 5,76 la mie. A ajuns la spital în comă de gradul III

Minora se află în grija asistenţilor de la DGASPC într-un modul pentru minorii cu vârsta sub 14 ani cu comportament predelincvent. Aceasta a obţinut cu ocazia Sărbătorilor Iaşiului un bilet de ieşire în oraş, dar s-a întâlnit cu prieteni mai vechi şi a consumat băuturi alcoolice până nu a mai ştiut de sine.

Reprezentanţii DGASPC spun că vor lua măsuri în ceea ce o priveşte.

„De obicei nu învoim astfel de tineri, dar s-a făcut o excepţie pentru că era vorba de Sărăbătorile Iaşiului. Urmează să revină în cadrul modulului, va fi consiliată şi va avea un program mai strict. Nu cred că va mai beneficia curând de bilet de învoire", spune Tiberiu Bantaş, purtătorul de cuvânt al DGASPC Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite