Doi copii au ajuns la spital în Iaşi cu anemie severă după ce au fost hrăniţi numai cu lapte sau ceai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul de copii din Iași
Spitalul de copii din Iași

Un copil de un an şi trei luni din judeţul Neamţ a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce mama l-a hrănit timp de câteva luni numai cu câte doi litri de lapte de vacă în fiecare zi. Un alt micuţ de 8 luni din localitatea ieşeană Sineaşti, a cărui părinţi sunt la muncă în străinătate, era crescut de rude cu ceai şi biscuiţi.

Medicii pediatri din Iaşi s-au confruntat săptămâna aceasta cu două cazuri şocante! Un copil de un an şi trei luni şi un alt ul de doar 8 luni au ajuns în stare gravă la spital prezentând anemie severă din cauza unei alimentaţii necorespunzătoare.

În primul caz, copilul de un an şi trei luni din judeţul Neamţ a fost hrănit în exces cu lapte de vacă şi a făcut alergie. Pentru că nu mai mânca, mama sa a decis să-l aducă la doctor.

Iaşi: O fetiţă cu stomacul plin cu păr a ajuns la spital

Un minor dependent de marijuana a ajuns la Spitalul de Copii din Iaşi

Iaşi: Copiii luptă cu moartea printre igrasie şi toalete defecte la Spitalul „Sfânta Maria“ (FOTO şi VIDEO)

În urma analizelor a reieşit că micuţul avea anemie severă. „Nivelul de proteine şi de hemoglobină era foarte redus. Alimentarea excesivă cu lapte predispune copilul la rahitism şi anemie. Aceste două lucruri prezenta şi copilul în cauză. I-am explicat mamei să-i diversifice alimentaţia", a spus doctorul Maricel Burlacu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie „Sfânta Maria" din Iaşi.

Probleme cu alimentaţia prezenta şi un copil de doar 8 luni din comuna ieşeană Sineşti, lăsat în grija rudelor.

Micuţul era hrănit doar cu ceai şi biscuiţi. Persoana care l-a adus la spital, cel mai probabil rudă cu micuţul, le-a povestit medicilor că părinţii acestuia sunt plecaţi la muncă în Italia şi nu-i trimit bani pentru a-i cumpăra cele necesare. „Din câte am înţeles acesta este cel de-al cincilea copil al familiei. Am trimis şi Protecţia Copilului la domiciliul lor pentru a se face o inspecţie. Din câte am înţeles era destul de curat mediul în care era ţinut copilul", spune medicul Burlacu.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite