Umbra penală a fraţilor Nanaa încă bântuie Iaşiul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Theodora Valerica Mohamad (47 de ani), fost angajata unei firme care intermedia relaţiile dintre Terom şi clienţi,  a fost condamnată de Judecătoria Iaşi la trei ani de închisoare cu suspendare pentru delapidare.

Aceasta a fost obligată să plătească şi 194.746 de lei către firma SC Romtex Trade Ilfov. Sentinţa nu este însă definitivă. Theodora Valerica Mohamad, fostul director al punctului de lucru din Iaşi al SC Romtex Trade SRL Voluntari a ajuns în atenţia anchetatorilor după ce nu a putut justifica ce a făcut cu 194.000 de lei, pe care i-a extras din conturile firmei.Potrivit rechizitoriului, banii au fost luaţi din conturile societăţii în perioada decembrie 2004- martie 2005. 

Apropiată a fraţilor Nanaa acuzată de delapidare

În faţa procurorilor, Theodora Mohamad a susţinut că punctul de lucru, care îşi avea sediul în fabrica Terom, ar fi fost controlată de fraţii Nanaa, chiar şi după plecarea acestora din ţară. Prin diferite mailuri cei doi sirieni i-ar fi cerut ieşencei să retragă banii şi să-i dea unor apropiaţi ai acestora. Theodora Mohamad susţine că sumele le-a înmânat unor arabi pe care i-a întâlnit în zonele Bucşinescu şi Bucium. În schimb, anchetatorii susţin că 4.500 de lei au ajuns şi în conturile ieşencei.La scurt timp reprezentanţii SC Romtex Trade SRL Voluntari ar fi sesizat oamenii legii, iar, anul trecut, Theodora Mohamad a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi pentru delapidare.

Cad capetele în dosarul jafului de la Terom (Foto arhivă)

Ammar Nanaa şi Viorica Zlate

Magistraţii bucureşteni au acuzat, în 2010, opt persoane de devalizarea Terom, principalul producător din România de fibre sintetice şi artificiale. Ammar Nanaa cetățean româno-sirian, Hasan Nanaa, Ali Nanah,  Viorica Zlate, Viorel Vaidner,  Marijana Inglifer, Teodora Dumitru şi Mohamad Shawi au fost trimiţi în judecată pentru evaziune fiscală,  fals, spălare de bani. Potrivit procurorilor, aceştia au vândut active din patrimoniul societăţii comerciale la preţuri inferioare valorii reale şi contabile către societăţi comerciale a căror activitate era controlată de către inculpaţi,  fără respectarea dispoziţiilor legale.

De asemenea, au încheiat contracte de procesare păguboase, au folosit capitalului de lucru de către acţionarul majoritar în scopuri contrare intereselor SC Terom SA prin virarea sumelor la extern, cu titlul «avans marfă», în contul unor societăţi din Siria şi Dubai, cu care fostul combinat nu avea relaţii comerciale.Ammar şi Hassan Nanaa sunt daţi în urmărire internaţională.

Iaşi: O parte din banii Terom au fost daţi pe pantofi şi şpagă

Iaşi: Capii jafului de la Terom, trimişi în judecată

SC Terom SA  a fost principalul producător din România de fibre sintetice şi artificiale, cu un capital social de 15.660.425 lei. La data de 30 iunie 2002, combinatul avea 2.304 angajaţi şi relaţii comerciale cu parteneri din Europa şi America. De asemenea, societatea deţinea 18 brevete de invenţie pentru obţinerea fibrelor şi firelor.La sfârşitul anului 2002, pachetul majoritar de acţiuni al Terom a fost cumpărat de Hassan Nanaa.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite