Iaşi: Capii jafului de la Terom, trimişi în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cad capetele în dosarul jafului de la Terom (Foto arhivă)
Cad capetele în dosarul jafului de la Terom (Foto arhivă)

Opt persoane vor trebui să le povestească judecătorilor cum au prejudiciat societatea Terom cu peste 14 milioane de lei.

Ammar Nanaa, fost administrator al societăţii, Hasan Nanaa, fost acţionar majoritar la Terom, Viorica Zlate, fost director comercial şi Viorel Vaidner, fost director general al societăţii ieşene, sunt acuzaţi alături de alte patru persoane de săvârşirea mai multor infracţiuni economice.

De ce sunt acuzaţi inculpaţii din dosarul Terom:

-         Vânzarea de active din patrimoniul societăţii la preţuri inferioare valorii reale şi contabile către societăţi controlate tot de inculpaţi.

-         Administrarea Terom SA cu rea credinţă, activitatea economică a acesteia fiind preluată de către o firmă căpuşă, avându-i ca asociaţi pe Nanah Ali şi Nana Ammar, şi care anterior privatizării purta denumirea de Legume - Fructe SRL Voluntari.

-         Virarea de sume cu titlul „avans marfă" în contul unor societăţi din Siria şi Dubai, cu care fostul combinat nu avea relaţii comerciale

-         Încheierea unor contracte de procesare păguboase

-         Efectuarea de acte de comerţ prin firme unde erau implicaţi diverşi acţionari sau asociaţi şi personal din conducerea executivă a societăţii, inculpaţii realizând o reţea de societăţi pe care le controlau, pentru a decapitaliza Terom SA.

Căutaţi de aproape cinci ani

Ammar şi Hasan Nanaa sunt căutaţi de oamenii legii încă din anul 2005, când pe numele lor au fost emise mandate de arestare preventivă în lipsă, fiind daţi în urmărire internaţională.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite