VIDEO Tuns cu forţa de dirigintă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O profesoară i-a aplicat unui elev de clasa a VII-a o corecţie dură: l-a imobilizat cu ajutorul colegilor de clasă şi i-a ciuntit bretonul cu o foarfecă. Maria Posmangiu a fost nevoită să dea o notă explicativă conducerii şcolii, iar Inspectoratul Şcolar al Judeţului Iaşi a demarat o anchetă.

VIDEO Vezi aici mărturia elevului tuns cu forţa în faţa clasei

Claudiu Hriscu (13 ani), elev la Şcoala „George Coşbuc" din Iaşi, a refuzat să se tundă, deşi diriginta sa, profesoara Maria Posmangiu, a insistat în repetate rânduri ca băiatul să nu mai poarte bretonul în ochi.

Mai citeşte şi:

Părinţi abonaţi cu forţa la catalogul electronic
Iaşi: (VIDEO) Profesoara care a tăiat bretonul unui elev în faţa clasei: „Nu consider că am făcut ceva atât de deplasat“ (UPDATE)

În timpul orei de dirigenţie, profesoara i-a făcut „freza" elevului după gusturile personale. „Aveam părul lung, la jumătatea ochilor. Doamna dirigintă mi-a spus că o să mă tundă dacă mă mai vede încă o dată cu părul lung. Doamna a venit cu o foarfecă, mi-a luat bretonul şi mi l-a tăiat. Vreo doi colegi m-au ţinut de mâini. M-am simţit nasol. Eu n-am vrut să mă tund pentru că-mi plăcea cu părul lung", povesteşte Claudiu. Puştiul spune că, în urma corecţiei, a ajuns subiect de glume printre colegii săi.

Elev „rebel"

Diriginta, Maria Posmangiu, consideră că gestul ei a fost determinat de atitudinea rebelă a elevului. „Nu consider că am făcut ceva atât de deplasat. ­N-am făcut decât să scurtez un breton adus ostentativ în faţă. De fiecare dată când i-am atras atenţia să se tundă, copilul a spus «Nu vreau!»", a explicat profesoara Maria Posmangiu. În urma incidentului, cadrul didactic a fost nevoit să dea o notă explicativă şi conducerii şcolii. „Cu un foarfece luat de la administraţie i-am tăiat bretonul (subliniez că nu l-am sluţit). Recunosc şi îmi cer scuze pentru aceasta în faţa mamei copilului, că am vrut să fie un fel de sancţiune, dar am reacţionat şi sub un impuls, fapt pe care îl regret", a arătat Maria Posmangiu în nota scrisă pentru conducerea instituţiei de învăţământ.

Claudiu Hriscu

Directoarea şcolii spune că a sesizat deja Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi care va analiza situaţia. „Claudiu este elev la noi încă din clasa I. Profesorii au făcut mereu eforturi cu el pentru a-l ţine pe linia de plutire. Are o situaţie familială delicată. Am înaintat un raport la Inspectoratul Şcolar şi aşteptăm să vedem ce decizie se va lua", a spus Maria Orzetic, directorul şcolii.

Tatăl băiatului spune că-i este greu să decidă ce are acum de făcut. „Copilul se ascunde, nu se duce la şcoală la fix şi intră pe altă intrare ca să nu râdă de el. Eu ce să-i fac? S-o prind pe stradă şi s-o tund?", a spus şi Iulian, tatăl băiatului.

image
Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite