UPDATE Ipoteză şoc în cazul trenului ars la Vaslui: o rudă a victimelor de la Scânteia a vrut să se răzbune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trenul Iaşi-Braşov a fost incendiat în gara Vaslui
Trenul Iaşi-Braşov a fost incendiat în gara Vaslui

Marţi, în jurul orei 17.00, călătorii din trenul privat Iaşi-Vaslui spun că au văzut cum un bărbat necunoscut a turnat benzină într-un vagon şi a dat foc în timp ce trenul staţiona în Gara Vaslui. Surse din rândul anchetatorilor spun că iau în calcul inclusiv varianta ca o rudă a unuia din cei 14 morţi în accidentul de la Scânteia ar fi vrut să se răzbune, distrugând trenul.

Incidentul s-a petrecut marţi, în jurul orei 17.00. Din fericire niciunul din pasageri nu a fost afectat de focul care a izbucnit în tren. Pagubele materiale sunt mici, focul a afectat şase scaune şi perdelele dintr-unul dintre vagoane.

Anchetatorii bănuiesc că bărbatul necunoscut a vrut să se răzbune şi să distrugă trenul, care a fost implicat cel mai grav accident feroviar din România din ultima sută de ani: pe 14 august 2009, trenul Iaşi-Braşov a lovit în plin un microbuz cu 16 pasageri în localitatea Scânteia.

Impactul nu a putut fi evitat de mecanicul trenului, iar 13 călători şi şoferul au murit. Accidentul s-a produs fiindcă şoferul microbuzului nu s-a asigurat şi nu a oprit la semnalele acustice de la calea ferată, fiind atent în acel moment la numărarea banilor.

Citeşte cum s-a petrecut catastrofa feroviară de la Scânteia

13 morţi şi 3 răniţi la Scânteia, într-un microbuz pirat lovir de tren

Şeful ARR se spală pe mâini de accidentul de la Scânteia

Numele victimelor din accidentul feroviar de la Scânteia

Oficialii companiei Regiotrans, care deţine trenul afectat de foc au refuzat să facă comentarii. „Nu ştim exact ce s-a întâmplat. Deocamdată trenul este în Gara Vaslui, la fel şi şeful de tren care dă declaraţii, iar noi de aici de la Braşov nu ştim mai multe detalii“, a explicat unul din angajaţii companiei din Braşov.

image

Trenul privat Iaşi-Braşov a fost incendiat în gara Vaslui în jurul orei 17.00 de un necunoscut. În momentul staţionării în gară Vaslui, în vagon, a urcat un bărbat în jurul vârstei de 35 de ani, care a aruncat cu soluţie inflamabilă şi apoi a aprins chibritul. Imediat vagonul a fost cuprins de flăcări. Angajaţii CFR au sărit pentru a lichida incendiul.

Îmi cumpăram o cafea când am văzut focul din vagon. M-am speriat aşa de tare încât am scăpat cafeaua din mână. Am înţeles că cineva a intrat şi a sptropit cu benzină şi apoi a dat foc", ne-a declarat Onofrei Cristina, călător.

Cele trei persoane care se aflau în vagon au scăpat nevătămate. „Am fost solicitaţi să intervenim pentru lichidarea unui incendiu la un vagon de tren. Incediul a fost lichidat cu ajutorul celor de la CFR Vaslui", a afirmat Marian Ababei purtător de cuvânt al ISU Vaslui.

Potrivit anchetatorilor, bărbatul are puţină chelie, este şaten şi era îmbrăcat într-o haină de culoare neagră.

Vom reveni cu amănunte.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite