Iaşi: VIDEO (Update) 13 morţi şi 3 răniţi la Scânteia, într-un microbuz pirat lovit de tren

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: VIDEO (Update) 13 morţi şi 3 răniţi la Scânteia, într-un microbuz pirat lovit de tren
Iaşi: VIDEO (Update) 13 morţi şi 3 răniţi la Scânteia, într-un microbuz pirat lovit de tren

Tragic accident în localitatea Scânteia. Astăzi în jurul orei 14.00 a avut loc o coliziune între un tren şi un microbuz.

Ora 23.00 Şoferul microbuzului Petru Apostu a fost sancţionat contravenţional de şapte ori pentru staţionare interzisă, pentru că vorbea la telefonul mobil sau nu avea centură.

Ora 19.34 „După primele constatări, accidentul a fost încadrat drept catastrofă feroviară, datorită consecinţelor şi a distrugerilor produse. Este permatur să spunem dacă firma de transport va fi trasă la răspundere“, a declarat Eugenia Vârvescu, prim procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi.

Ora 19.20 Microbuzul aparţinea firmei Izvoraş SRL, care îşi are sediul atât în cartierul Dacia din Iaşi cât şi în comuna Ipatele. Ionel Dumitriu nu a putut fi contactat pentru a-şi spune punctul de vedere. Potrivit martorilor şoferul Petru Apostu făcea şapte curse zilnic spre comună.

Ora 19.15 Accidentul de la Scânteia a fost încadrat din punct de vedere juridic drept "catastrofa feroviara". Procurorul Mihai Covalciuc de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi va fi şi cel care va supraveghea acest caz.

Video - şoferul microbuzului, Costel Apostol, de 26 de ani, adus la Spitalul de Urgenţe

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/ANUL 2009/august/sosire sofer la urgente.flv iurl=/editor_files/Image/ANUL 2009/AUGUST/sosire sofer site.jpg width=250 height=200 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Ora 18.25 Şoferul microbuzului, Patrişor Apostu, se află de două ore în sala de operaţie, iar pronosticul medicilor este rezervat. La Spitalul de Urgenţe a sosit şi mama acestuia, care a leşinat în stradă şi a avut nevoie de ajutor medical. Alături de ea mai sunt la spital şi soţia acestuia, fratele şi cumnatul. 

Bilanţul final al victimelor este de 13 morţi şi trei răniţi. Unul este la Spitalul Spiridon, iar altul urează să ajungă tot la Spitalul de Urgenţe. La Iaşi urmau să ajungă şi opt pasageri din tren care au suferit traume minore.

Video - medicul Tudor Ciuhodaru despre starea şoferului microbuzului

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/ANUL 2009/august/ciuhodaru despre sofer.flv iurl=/editor_files/Image/ANUL 2009/AUGUST/sincron ciuhodaru site.jpg width=300 height=250 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false












ORA 18.10
Mecanicul locomotive implicate în accident a primit Medalia pentru merit în 2004. Amănunute AICI

Ora 17.10 "Firma aparţine lui Scântei Constantin şi nu avea autorizaţie să transporte persoane pe această zonă ci  înspre Paşcani. Nu am de unde să ştiu dacă făcea acest lucru ocazională sau  frecvent, pentru că nu avem cum să găsim niciun act. Totul a fost spulberat", a declarat Cristian Foia,şeful ARR Iaşi

ORA 17.06 "Şoferul din maxi-taxi are 27 de ani şi îl cheamă Petrişor. Ştiu că face traseul ăsta de ani de zile, am mers de multe ori cu dânsul şi conduce foarte bine. Nu e un amator", a declarat unul dintre localnicii din Scânteia.

ORA 16.55 Patronul firmei private care operează pe linia Braşov - Iaşi spune că şoferul microbuzului este vinovat. Declaraţia lui AICI

 Video - Un rănit de la Scânteia adus la Spitalul Spiridon

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/ANUL 2009/august/sosire pacient spiridon.flv width=400 height=350 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Ora 16.45 Patru dintre victimele accidentului erau rude. Un copil de zece ani, Iulian, şi unchiul său au decedat pe loc. Tatăl băiatului şi fratele acestuia sunt în stare foarte gravă la spital.

Ora 16.38 Una dintre victimele aduse în urmă cu câteva minute la Spitalul "Sf. Spiridon" a decedat 

Ora 16.30 Alţi doi răniţi au ajuns în aceste momente la Spitalul "Sf. Spiridon".

Ora 16.17 Chiar în momentul impactului o femeie şi un băieţel au zburat pe geamul microbuzului.

ora 16.10
Şoferul microbuzului Petrişor Apostu (26 de ani) este cel care a ajuns la Spitalul de Urgenţă "Sf. Ioan" şi a fost dus direct în sala de operaţie.  Acesta era conştient, dar avea multiple fracturi. "Când am ajuns la faţa locului erau două grupuri de victime la câte 500 de metri distanţă. Eu m-am ocupat de un grup de opt victime, iar şase dintre acestea erau decedate", a precizat Cristina Guzu, medicul de pe ambulanţa care l-a transportat pe Petru Apostol la spital.

ATENŢIE Imagini şocante

Get the Flash Player to see this player. url=/editor_files/Flash/ANUL 2009/august/film 1 scanteia.flv iurl=/editor_files/Image/ANUL 2009/AUGUST/poza film 1 site.jpg width=280 height=240 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false Get the Flash Player to see this player. url=/editor_files/Flash/ANUL 2009/august/film 2 scanteia.flv iurl=/editor_files/Image/ANUL 2009/AUGUST/poza film 2 site.jpg width=280 height=240 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false



ora 16.05 "Toţi colegii mei care trec cu trenul pe la această barieră îmi spun că au foarte des probleme cu şoferii, care pur şi simplu ignoră semnalele acustice şi luminoase", a declarat Dan P., electromecanic la Serviciul Instalaţii pentru Siguranţa Circulaţiei.

Ora 16.00"L-am văzut pe şofer că a încetinit la barieră. I-am dat semnale acustice, dar era cu spatele spre mine. Deodată a ţâşnit în faţa trenului. Imediat după accident a coborât din microbuz şi avea bani în mână. A întrebat dacă sunt răniţi şi apoi a intrat în comă", a declarat pentru Adevărul Vasile Buda, mecanicul trenului. Localnicii din Scânteia spun că trecerea este foarte periculoasă după ce bariera a fost scoasă în urma unei modernizări. Mulţi se plâng că atunci când treci spre Scânteia pe la barieră, în timpul zilei, soarele reflectă exact în faţă şi nu mai văd semnalel luminoase.

ATENŢIE Imagini şocante

Get the Flash Player to see this player. url=/editor_files/Flash/ANUL 2009/august/film 3 scanteia.flv iurl=/editor_files/Image/ANUL 2009/AUGUST/poza film 3 site.jpg width=280 height=240 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false Get the Flash Player to see this player. url=/editor_files/Flash/ANUL 2009/august/film 4 scanteia.flv iurl=/editor_files/Image/ANUL 2009/AUGUST/poza film 4 site.jpg width=280 height=240 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Ora 15.40 Un pasager din microbuz a ajuns la Spitalul "Sf. Ioan". Acesta este conştient şi a fost preluat de medici. În scurt timp o altă victimă va ajunge la Spitalul "Sf Spiridon".

Ora 15.00 Şeful Smurd, Raed Arafat, a precizat că în accidentul de la Scânteia au murit cel puţin 11 persoane.

Ora 14.44 Accidentul s-a petrecut la intrarea în localitatea Scânteia, pe calea ferată. Microbuzul făcea cursă Iaşi - Scânteia. Reprezentaţii ISU susţin că în maşină se aflau 15 persoane, dintre care 13 au decedat.
la faţa locului se deplasează două maşini SMURD şi trei ambulanţe, alături de maşina de descarcerare şi o maşină de pompieri.
Trenul implicat în accident circula pe ruta Iaşi - Braşov.

Ora 14.20 La apelul de urgenţă 112  au fost anunţate şase victime.

„La faţa locului au plecat maşina de descarcerare şi SMURD plus echipaje de la Ambulanţă“, s-a precizat de la dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi.


REALITATEA.NET - Cel puţin 11 persoane şi-au pierdut viaţa după coliziunea dintre un tren şi un microbuz

Vom reveni cu amănunte.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite