Iaşi: Şeful ARR se spală pe mâini de accidentul de la Scânteia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Şeful ARR se spală pe mâini de accidentul de la Scânteia
Iaşi: Şeful ARR se spală pe mâini de accidentul de la Scânteia

Cristi Foia, reprezentantul Autorităţii Rutiere Române Iaşi susţine că nu era atributul instituţiei pe care o conduce pentru a preveni tragicul accident de la Scânteia.

Citeşte şi:

Autorii morali ai tragediei de la Scânteia se spală pe mâini

ARR a ridicat licenţa firmei care deţinea microbuzul pirat şi a dat o amendă de 30.000 de lei

Rănitul de la Scânteia, răpus de sărăcie


Şeful ARR Iaşi spune că, conform legislaţiei în vigoare, controalele la transportatori trebuiau făcute de primării şi de Consiliul Judeţean.

„Pentru verificări la acest tip de transportatori care merg pe trasee în interiortul judeţului este de datoria primarilor să desemneze persoane care să facă verificări şi de asdemenea, este şi atributul preşedintelui Consiliului Judeţean. Inspectorii ARR verifică doar maşinile de marfă mai mari de 3,5 tone şi micorbuzele care au mai mult de nouă locuri“, a declarat Cristi Foia.

Reprezentantul Consiliului Judeţean, Petru Focşa, susţine că chiar dacă ar fi depistat că acel microbuz nu are licenţă de transport pentru traseu, tot ce ar fi putut face era să transmită informaţia la ARR şi la Poliţie, pentru luarea măsurilor legale.

„În urma verificărilor am constatat că acel microbuz cu numărul de îmatriculare IS 05 EEM nu avea nici măcar un cotract de autogară, absolut necesar pentru efectuarea tranportului de persoane“, a mai spus Focşa.

Singurul care a punctat devărtele probleme din rândurile transportatorilor din judeţ a fost directorul adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă.

„Avem trasnportatori care fac evaziune fiscală, care au angajaţi la negru, avem microbuze modificate şi neavizate şi la fel de grav, avem şoferi care nu deţin atestatul de transport persoane“, a spus Dermidie Niţă, director adjunct ITM Iaşi.

El a solicitat reprezentanţilor ARR să le pună la dispoziţie o bază de date cu toţi transportatorii care deţin licenţe pe raza judeţului Iaşi pentru a putea face verificări amănunţite cu privire la angajaţii deţinuţi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite