Târg de joburi pentru persoanele cu handicap. Vezi aici cum se pot angaja ieşenii cu deficienţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luna viitoare la Iaşi va avea loc primul târg de joburi pentru persoanele cu tulburări atât de ordin fizic, cât şi psihic. Organizatorii evenimentului îşi doresc să pună în legătură angajatorii cu cât mai multe persoane aflate în căutarea unui serviciu.

Şomerii ieşeni, păziţi cu jandarmii ca să nu se calce în picioare la Bursa locurilor de muncă (UPDATE, VIDEO, GALERIE FOTO)

La Bursa de joburi pentru persoanele cu deficienţe vor participa atât angajatori din judeţ, cât şi beneficiari ai fundaţiei Motivation, iniţiatoarea proiectului. „Avem în jur de 70 - 80 de beneficiari ai serviciilor noastre în Iaşi. Acţiuni similare am avut şi la Bacău şi la Suceava, unde chiar am avut persoane care s-au angajat“, spune Diana Aileni, coordonatorul local al fundaţiei.

Nu şi-au putut căuta un job pentru că nu erau rampe pentru scaunul cu rotile

Aceasta a fost prezentă şi la târgul de joburi de vineri de la Casa de Cultură a Studenţilor, unde cea mai mare parte a beneficiarilor fundaţiei nu au avut acces, deoarece se deplasează cu ajutorul scaunelor cu rotile. „Avem foarte mulţi astfel de beneficiari, care nu au putut veni la bursă, deoarece nu au avut cum să intre în clădire. De aceea dorim să organizăm acest eveniment pe 24 mai“, a completat Diana Aileni.

Iaşi: Invalizii, umiliţi în staţiile de autobuz (GALERIE FOTO şi VIDEO)

Conform statisticilor fundaţiei, în România, la fiecare 100 de persoane cu deficienţe, doar patru au şansa să-şi găsească un loc de muncă.

Conform legii, companiile cu cel puţin 50 de angajaţi au obligaţia de a încadra persoane cu deficienţe într-un procent de cel puţin 4% din numărul total de salariaţi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite