Şomerii ieşeni, păziţi cu jandarmi ca să nu se calce în picioare la bursa locurilor de muncă (UPDATE, VIDEO, GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiştii în recrutare susţin că sunt puţine şanse ca şomerii să-şi găsească un loc de muncă la aceste evenimente.

Ora 15.35: 25 din cei peste 3.000 de ieşeni care au trecut astăzi pragul Bursei generale a locurilor de muncă s-au angajat pe loc. Alte 2.400 de persoane au fost selecţionate în vederea angajării.

Acestea vor participa ulterior la interviuri cu reprezentanţii companiilor pentru a vedea dacă vor semna contrscte de muncă. „Acest eveniment a venit, în egală măsură, atât în sprijinul persoanelor interesate de a dobândi un loc de muncă, cât şi angajatorilor care, în acest an, au pus la dispoziţie oferte foarte diversificate şi care au acoperit toate domeniile de activitate", a precizat Adriana Sârghie, purtătorul de cuvânt al AJOFM Iaşi.

Ora 14.10: La Bursă au venit şi tineri cu deficienţe.

Printre aceştia a fost şi Geanina, o ieşeancă în vârstă de 24 de ani, care deşi are calificări cerute pe piaţa forţei de muncă, nu şi-a găsit un job de vara trecută.

Ora 13.55: Aproape 2.000 de ieşeni au aşteptat dimineaţă să intre la Bursa locurilor de muncă de la Casa de Cultură a Studenţilor. Cele 90 de companii care au venit la eveniment au oferit 1.500 de joburi vacante, dintre care 230 pentru şomerii cu studii superioare.

image

Chiar dacă oferta a fost mai variată ca în alţi ani, şomerii n-au fost mulţumiţi de organizare. „Organizarea lasă de dorit. Am stat o oră în ploaie, de la 9 jumătate", spune Camelia Lazăr, una dintre ieşencele venite la Bursă.

Anul acesta a fost necesară intervenţia jandarmilor pentru a asigura paza la eveniment. Aceştia i-au lăsat pe şomeri să intre în grupuri, pentru a evita aglomeraţia.

image

Ieşenii s-au strâns de la primele ore ale dimineţii la Bursă, în speranţa că-şi vor găsi un serviciu.

image

Ora 11.30  Ieşenii în căutarea unui loc de muncă au aşteptat o oră în ploaie pentru a putea depune un CV. Din cauza numărului foarte mare de participanţi, uşile Casei de Cultură a Sindicatelor sunt păzite cu jandarmi. Târgul se va încheia la ora 13.00.

image

Citeşte şi: Botoşani: Şomerii s-au călcat în picioare pentru un loc de muncă. Până şi Fătfrumos s-a interesat de un job

Aproximativ 300 de suceveni în căutarea unui loc de muncă de la prima oră (FOTO)

Vaslui: Agenţii economici nu s-au înghesuit la Bursa locurilor de muncă

Ora 11.00 În Iaşi oferta este atractivă. Sunt anunţate la Bursa locurilor de muncă 1.120 de joburi. La cele peste 400 de invitaţii pentru târgul de slujbe trimise de AJOFM Iaşi au răspuns afirmativ 80 de firme. „Dintre locurile de muncă oferite de acestea, 180 vor fi pentru ieşenii cu studii superioare, se pot angaja ca profesori, ingineri, economişti, jurişti, medici, stomatologi, farmacişti sau psihologi“, a precizat Adriana Sârghie, purtătorul de cuvânt al AJOFM Iaşi. Companiile de recrutare de forţă de muncă spun că nu au angajat niciodată personal ca urmare a acestui tip de evenimente.

image

„Bursele, atâta timp cât sunt bine popularizate şi organizate, sunt bune, mai ales pentru cei care îşi caută un loc de muncă. Noi nu am avut până acum succes la burse pentru că ne adresăm unor persoane specializate“, spune Camelia Bârzanu, manager al companiei de recrutare Antal International. Aceasta susţine că la evenimente precum acesta vin în special companii care caută persoane cu calificări reduse.

Vom reveni cu amănunte

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite