Botoşani: Şomerii s-au călcat în picioare pentru un loc de muncă. Până şi Fătfrumos s-a interesat de un job

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi,  88 de firme au oferit şomerilor aproape 600 de locuri de muncă. La Bursa generală a locurilor de muncă organizată la Casa Sindicatelor de AJOFM au participat aproape o mie de şomeri.

Ca să fie siguri că vor obţine un loc de muncă, sute de oameni au păzit uşa de la intrarea în  Casa Sindicatelor cu câteva ore înainte ca Bursa locurilor de muncă să fie deschisă oficial. La ora 9.00 punct, puhoiul de lume a năvălit înăuntru. Imaginea era asemănătoare cu cea de la deschiderea primului hipermarket din oraş, unde mii de oameni s-au bătut pentru produsele vândute la ofertă.

image

Organizatorii apreciază că în prima oră au fost peste 800 de şomeri care s-au interesat de un loc de muncă vacant. Din cele 594 de locuri de muncă disponibile, 530 sunt în municipiul Botoşani, iar restul la Dorohoi.

image

AJOFM a venit pentru această bursă cu un concept nou, şi anume voluntariatul pentru absolveţii care nu şi-au găsit de lucru după terminarea şcolii. „Firmele preferă să angajeze oameni cu vechime. De aceea, îi rog pe absolvenţi să accepte pentru o săptâmână să lucreze ca voluntari pentru a dovedi angajatorilor că ştiu meserie, că merită să fie angajaţi",  le-a spus directorul AJOFM, Sorin Şologon şomerilor prezenţi la bursă.

Fătfrumos (foto) vrea să lucreze la o fermă cu 500 de lei pe lună

image

Printre  cei care îşi căutau de muncă s-a numărat şi Fătfrumos Lupu (42 ani), un ţigan din Coşula, tată a patru copii, care de trei ani nu mai munceşte nicăieri. „Am cinci clase şi nu ştiu să fac nimic decât să muncesc pământul. Sunt agricultor din tată în fiu şi nimeni nu mă angajează cu carte de muncă. Am lucrat la o fermă, dar cu criza asta a fdat faliment şi s-a închis. Aş vrea să mă angajez tot la o fermă şi aş fi mulţumit şi cu un salariu de 500 de lei pe lună, dar să am carte de muncă. Nu mai vreau să muncesc cu ziua pe unde apuc,"ne-a spus Fătfrumos. 

Cele mai multe locuri de muncă au fost oferite de firmele de construcţii şi confecţii. Simultat cu Bursa generală a locurilor de muncă de la Botoşani a fost organizată o bursă şi  la Dorodoi.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite