Femeile care se „bat“ cu bogaţii României. Cum au făcut avere ieşencele Irina Schrotter şi Tereza Prisecaru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Irina Schrotter este una dintre femeile de afaceri de succes ale României
Irina Schrotter este una dintre femeile de afaceri de succes ale României

Lumea afacerilor nu se adresează nu mai bărbaţilor. În Iaşi, numele a două femei apar pe lista milionarilor în euro. Dacă în cazul Irinei Schrotter, banii au venit din creaţiile sale vestimentare, Tereza Prisecaru a făcut avere din firma de producţie auto Tess Conex.

Creatoarea de modă Irina Schrotter este o obişnuită a festivalurilor de modă din ţara noastră, dar şi din străinătate. Recent, ea a participat cu o colecţie în cadrul Săptămânii de Modă de la Berlin şi reprezintă constant ţara noastră la târgul de modă Prêt-à-Porter de la Paris.

14 ieşeni în topul celor mai bogaţi români

Irina Schrotter este cea care imediat după revoluţie a deschis primul magazin vestimentar şi primul salon de înfrumuseţare din Iaşi. Prima sa prezentare de modă a avut-o tot în Iaşi, la Teatrul Naţional. Cu timpul, ea a devenit asociat în mai multe firme, în prezent ea având cinci magazine proprii în ţară(în Bucureşti, Iaşi, Timişoara şi Constanţa), dar şi unul în Eleveţia. Lucrările semnate de ea se regăsesc în magazine de lux din Canada, Brazilia, Marea Britanie, Japonia, Arabia Saudită, Liban, Rusia, Italia sau Franţa.

Bogaţii Iaşiului, mai săraci decât anul trecut. Vezi din ce au făcut aceştia avere!

Toate colecţiile realizate de Schrotter sunt realizate în cele trei centre de producţie pe care femeia de afaceri le deţine în Iaşi. Şi tot în Iaşi se ocupă, alături de soţul său, Zaharia, de o serie de afaceri în real estate.

Tereza Prisecaru şi soţul ei, Ioan, au pornit de jos. Cei doi au intrat în afaceri în 1990, atunci când din puţinii bani puşi deoparte şi-au cumpărat o Dacie 1300 cu care au început să facă taximetrie. Cu timpul, au cumpărat mai multe maşini şi afacerea lor a început să se extindă. În 1993 au pus bazele Tess Conex, firmă de producţie a pieselor auto.

Anul acesta cei doi au intrat într-un scandal de proporţii, după ce Tereza Prisecaru a fost trimisă în judecată alături de alte două persoane pentru complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Aflaţi ce avere au Irina Schrotter Tereza Prisecarudin noul TOP Forbes 500 Miliardari pe care îl gasiţi la chioşcurile de ziare!

Iulian Dascălu, ieşeanul care nu cheltuieşte banii în mall, îi câştigă

Cine este femeia din spatele celui mai bogat ieşean

Dinu Patriciu - pe primul loc în clasamentul celor mai bogaţi români

Casele şi domeniile miliardarilor din Top 500

Cele mai bogate femei din România

Cine sunt cei mai tineri miliardari din topul Forbes

Cine sunt miliardarii români care au pierdut 80 de milioane de euro într-un an

Mai puteţi citi şi:

Topul celor mai bogaţi publicitari

Veronica Guşă de Drăgan: Moştenitoarea unui imperiu

Edward Popescu: Tânăr, bogat şi celebru

Dinu Patriciu: Vinde ca să cumpere iar

Bogații și mersul economiei

Top 10 miliardari Forbes

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite