Bogaţii Iaşiului, mai săraci decât anul trecut. Vezi din ce au făcut aceştia avere!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Zăpodeanu este pe locul doi în topul bogaţilor din Iaşi
Ioan Zăpodeanu este pe locul doi în topul bogaţilor din Iaşi

Imobiliarele, serviciile medicale sau centrele comerciale au produs bani pentru ieşenii situaţi în primele locuri în topul bogaţilor din capitala Moldovei, realizat de Forbes.

La fel ca Iulian Dascălu, cel care şi anul acesta este cel mai bogat ieşean, ceilalţi nababi ai Iaşiului au averi mai mici decât în anii precedenţi, efectele crizei resimţindu-se şi în valoarea banilor din conturi. Din Top 5 bogaţi ai Iaşiului, cel mai mult a pierdut în ultimul an Ioan Zăpodeanu, care are o avere cu 20 de milioane de euro mai mică faţă de 2010.

14 ieşeni în topul celor mai bogaţi români

2. Ioan Zăpodeanu, în vârstă de 59 de ani, a avut parte de un an zbuciumat pricinuit de accidentul rutier în care a fost implicat fiica sa, dar şi de faptul că numele său a apărut într-un dosar DNA, în care era vizată o judecătoare, acuzată de infracţiuni de corupţie, abuz în serviciu şi fals în declaraţii. El deţine peste 23.000 de hectare de teren în judeţele Craiova, Suceava, Vaslui, Neamţ, Cluj, dar şi 129 de hectare în zona Pipera din Bucureşti, 100 de hectare în Iaşi şi alte 7.000 de hectare în Paşcani.

3. La masa bogaţilor ieşeni, pe locul trei se află Dan Fiterman (31 de ani), proprietarul centrului medical privat Arcadia din Iaşi. Acesta a decis să investească în sănătate în urma problemelor de sănătate pe care le-a avut şi a reînviat tradiţia familiei care în urmă cu 80 de ani deschidea primul spital privat din zona Moldovei. „Noi nu încercăm să înlocuim serviciile medicale de stat, ci să fim o alternativă pentru cei care îşi doresc calitate. În nicio ţară din lume sistemul privat de sănătate nu poate înlocui sistemul public. Statul trebuie să acopere tot ceea ce înseamnă urgenţe şi bol­navi cronici", explică Fiterman. Acesta spune că pregăteşte şi lansarea unui cen­tru de dializă - unul dintre cele mai mari din România. „Încercăm să integrăm totul şi să facem performanţă", afirmă el şi precizează faptul că îşi doreşte ca Arcadia să devină unul dintre cei mai mari furnizori de servicii medi­cale private.

Dan Fiterman

4. Hotelurile Traian şi Astoria i-au adus mare parte din avere ieşeanului Dănuţ Prisecariu, care şi anul acesta se află în topul bogaţilor din capital Moldovei.  În februarie 2011, Prisecariu a a primit aprobarea de la Comisia de urbanism pentru construirea unui nou hotel cu opt etaje, ce ar urma să fie ridicat în zona gării. Patronul TeleM se află pe locul 184 în topul realizat de Forbes, averea sa fiind cu un milion de euro mai mică decât anul trecut.

5. Lucian Apostol şi familia ocupa ultima poziţie din topul 5 al bogaţilor ieşeni. Averea lor vine din grupul de firme Kosarom. Stategul din spatele businessului este capul familiei, Neculai, chiar dacă, oficial, afacerea este condusă de cei doi fii, Lucian şi Teodor.

Lucian Apostol

Grupul Kosarom a ajuns la o cifră de afaceri de 45 de milioane de euro, are 16 magazine proprii şi se regăseşte în alte 40 de francize. Familia Apostol îşi doreşte să extindă afacerea pe piaţa internaţională, acolo unde îşi propune să vândă 40-50% din marfă. În prezent, Kosarom este prezent în pieţele din opt ţări, dar cantităţile sunt modeste: sub 10%din producţie.

Aflaţi ce avere au cei mai bogaţi ieşeni din noul TOP Forbes 500 Miliardari pe care îl gasiţi la chioşcurile de ziare!

Iulian Dascălu, ieşeanul care nu cheltuieşte banii în mall, îi câştigă

Cine este femeia din spatele celui mai bogat ieşean

Dinu Patriciu - pe primul loc în clasamentul celor mai bogaţi români

Casele şi domeniile miliardarilor din Top 500

Cele mai bogate femei din România

Cine sunt cei mai tineri miliardari din topul Forbes

Cine sunt miliardarii români care au pierdut 80 de milioane de euro într-un an

Mai puteţi citi şi:

Topul celor mai bogaţi publicitari

Veronica Guşă de Drăgan: Moştenitoarea unui imperiu

Edward Popescu: Tânăr, bogat şi celebru

Dinu Patriciu: Vinde ca să cumpere iar

Bogații și mersul economiei

Top 10 miliardari Forbes

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite