Şefii din Primărie au avizat schimbările de trafic din jurul Palasului. Vezi aici noile reguli de circulaţie din Centru (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţi din Primărie, Poliţie, Consiliu Local şi Iulius Group s-au reunit astăzi în Comisia de Circulaţie pentru a decide cum va fi organizată circulaţia auto în zona centrală a oraşului, în special în jurul Palasului.

EXCLUSIV: Palasul dă peste cap traficul din Centru. Vezi aici principalele modificări ale circulaţiei auto din jurul Palatului Culturii (FOTO)

Iaşi: Şoferii contestă studiul de trafic de la Palas (VIDEO)

Autorităţile au avizat o mare parte din modificările cuprinse în studiul de trafic comandat de investitorul de Palas. Circulaţia auto va fi dată peste cap din această vară, atunci când lucrările la pasajul subteran de la Hala Centrală vor fi finalizate. Restul schimbărilor în trafic vor apărea treptat, din toamnă, pe măsură ce constructorul ansamblului rezidenţial va inaugura fiecar din corpurile din cadrul Palas.

„Am analizat toate intersecţiile care vizează circulaţia în jurul Palas. Într-un an sau un an de jumătate în funcţie de cum va finaliza investitorul şi cum vom reuşi şi noi să proiectele europene pe străzile Sf. Lazăr, Palat şi Anastasie Panu vor fi implementate soluţiile“, a spus Mihai Chirica, directorul tehnic al Primăriei.

Cele mai importante modificări analizate în Comisia de Circulaţie:

image

-Construcţia unui sens giratoriu de mici dimensiuni în faţa băncii BCR. „Aceasta va permite ca şoferii care coboară pe strada Palat şi nu-i interesează decât accesul spre Sf. Lazăr să nu mai fie obligaţi să intre în giraţia din Podu Roş. Astfel mai eliberăm un pic accesele din Nicolina, şoseaua Naţională şi Socola", a spus Mihai Chirica.

image

-Intersecţia semaforizată între străzile Sf. Lazăr şi Smârdan, care va funcţiona şi ca zonă de acces spre parcările subterane şi complexele comerciale.

-Sens unic pe strada Smârdan, dinspre Bucşinescu. În paralel, strada Grigore Ghica Vodă va funcţiona cu sens unic în sens invers.

-Reorganizarea traficului în zona Tribunalului. Şoferii vor circula în sens unic pe direcţia de intrare pe strada din spatele Tribunalului cu ieşire obligatorie spre Anastasie Panu. Este prevăzută semaforizarea între strada Timpului la Moldova Mall cu Anastasie Panu.

-Reluarea circulaţiei tramvaielor pe strada Palat. „Din analiza străzii Palat, s-a adus în discuţie divizarea circulaţiei cu tramvaiul în sensul că pe strada Palat să fie doar coborâre, iar pe strada Sf. Lazăr să fie urcarea tramvaiului astfel încât să fie o circulaţia inelară pe un singur fir. Trebuie să analizăm să vedem dacă gabaritul străzii Lazăr poate permite circulaţia cu tramvaiului. În toate formulele este prinsă extinderea cu o bandă de circulaţie pe strada Palat să putem gestiona mai bine traficul“, a spus Chirica.

-Construcţia unei străzi de legătură între podul Cantemir şi strada Palat. Oficialii din Palatul Roznovanu au demarat procedurile pentru eliberarea autorizaţiilor de demolare ale caselor care sunt între noua strada şi Sf. Andrei. Aceştia au mai realizat măsurători topografice şi au reînceput procedurile de expropriere ale ieşenilor cu case din zonă.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite